Вхiд на сайт
Авторизацiя

Троє з обмороженням, двоє загинули: на горі Піп-Іван туристам знадобилася допомога рятувальників

Троє з обмороженням, двоє загинули: на горі Піп-Іван туристам знадобилася допомога рятувальників

Про це повідомляє сайт KarpatNews.

22 лютого о 20 год. 30 хв. до 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи ПРВ с. Явірник СПРЧ АРЗ СП (г. Піп Іван) звернулась група туристів в кількості 8 чоловік, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський, про надання допомоги. Рятувальниками до рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ять туристів рухались самостійно. В зв'язку зі складними погодними умовами (сильний вітер 30 м/с, велика висота снігового покрову 1,5-2 м та низька температура повітря -14) подальші заходи з супроводу групи туристів до підніжжя гори заплановані на 5 год. 23 лютого.

Біля підніжжя гори створено штаб з проведення рятувальних робіт для координації зв’язку між рятувальниками. Створено проміжний пункт обігріву.

Об 11 год. 10 хв. пошуково-рятувальна група ДСНС прибула до рятувального поста на г. Піп Іван для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих. На даний час пошуково-рятувальна група ДСНС разом з туристами очікують покращення погодних умов для початку спуску. У горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря 22 градусів морозу, сильний вітер,нульова видимість снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 метрів.

О 13 год. 30 хв. рятувальною групою розпочато транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван двох туристів, які найбільше потребують допомоги. На посту з рештою туристів залишилися три рятувальники Явірницького ПРВ та 1 волонтер.

У зв'язку зі складними погодними умовами спуск решти туристів планується виконати 24 лютого.

Для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського ПРВ СПРЧ АРЗ СП в кількості 34 чол. о/с та 6 од. техніки.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: