Вхiд на сайт
Авторизацiя

Субсидії "живими" грошима українці вперше отримають у березні: як це відбуватиметься

Субсидії "живими" грошима українці вперше отримають у березні: як це відбуватиметься
Пенсіонери отримають нараховану субсидію разом з пенсією – на свої пенсійні картки або готівкою через поштові відділення чи кур'єром. Час отримання – як і у пенсії, з 4 по 25 березня. Решта українців з 12 березня отримуватимуть першу субсидію грошовим переказом через "Ощадбанк".

Для цього треба прийти до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним кодом. Усім, хто оформив субсидію, надішлють поштою роз'ясненням щодо розміру субсидії та як її отримати "живими" грошима. Про це повідомив урядовий портал Кабінету міністрів України.

На думку урядовців, попередня система нарахування субсидій, яка діяла три роки, не стимулювала українців до економії. Держава сплачувала за незрозумілі обсяги спожитої енергії і неякісно надані комунальні послуги. Які, до того ж, надавали компанії-монополісти – водоканали, теплокомуненерго, облгази.

Що таке субсидія? Це цільова і раніше безготівкова допомога для сім'ї на відшкодування витрат за оплату комунальних послуг. Щоб оформити субсидію, необхідно звернутися до Центру в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Для оформлення потрібні: заява на отримання пільг, паспорт громадянина України, декларація про доходи та витрати.

Субсидія "живими" грошима – запевняють в уряді – це боротьба з монополістами і корупцією у сфері комунальних послуг. А також можливість для людей навчитись управляти послугами і своїм споживанням. Зекономлені гроші, які залишаться після оплати комуналки, люди зможуть використати на власний розсуд – на продукти, ліки тощо. З часом люди повинні усвідомити, що утеплення і модернізація житла дадуть ще більшу економію.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: