Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина відкрила 370 справ проти українців, які незаконно отримали угорське громадянство

Угорщина відкрила 370 справ проти українців, які незаконно отримали угорське громадянство
Станом на 28 січня 2019 року проти українців, які незаконним шляхом отримали громадянство Угорщини, було загалом відкрито 370 справ про розслідування, висунуті обвинувачення у 156 справах.

Про це повідомив Генеральний прокурор Угорщини Петер Полт у офіційній відповіді на запит лідерки фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі. У цій відповіді також йдеться, що на даний час активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки знаходяться ще на початковій стадії. Загалом винесено судові рішення по 108 справах, і лише два з них ще не є остаточними.

"Здебільшого процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа", – зазначив Петер Полт.

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини у прокуратурі не повідомили.

Нагадаємо, що раніше голова фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі звернулася до Генпрокуратури Угорщини з проханням розслідувати справи проти українців, які отримали угорське громадянство шахрайським шляхом, а також оформили в Угорщині фальшиву прописку. Незадовго до парламентських виборів в Угорщині декілька політиків від "ДК" також повідомили, що у східній частині країни зареєстровано багато українців, яких нібито готують до фальсифікації результатів виборів.

Тоді лідер партії Ференц Дюрчань показав будинок біля угорського кордону, в якому нібито "прописано" понад 200 українців.

Також угорська опозиція вимагала перевірити всіх українців, які отримують пенсію в Угорщині.

Mukachevo.net нагадує, що саме Дюрчань зі своєю партією ініціювали збір підписів за відміну угорських пенсій для українців.

Нині прокуратура Угорщини вимагає конфіскувати житло в українців, які незаконно отримували пенсію в сусідній країні.

До слова, згідно з офіційними даними угорської влади станом на лютий 2015 року угорське громадянство отримали 94 000 українців. Це остання офіційна цифра, яка була озвучена угорською владою на цю тему, - повідомляє Mukachevo.net.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: