Вхiд на сайт
Авторизацiя

У День Соборності України молодь Закарпаття здавала кров

У День Соборності України молодь Закарпаття здавала кров
До Дня Соборності України в Ужгороді, в обласній станції переливання крові молодь організувала донорську акцію «Ланцюг милосердя».

Разом з іншими областями України молодь Закарпаття закликає здавати кров та цим самим – врятувати чиєсь життя.


"Це ініціатива була від Івано-Франківська. Це «Донор ІФ» від Ірини Кравець. 12 областей України долучилися до цієї акції. Таким способом ми спробували корисною справою об’єднати всю Україну і зробити добру справу для людей, які цього потребують", - розповіла Оксана Брунцвик, координатор проекту «Донори Ужгорода», співорганізатор акції.

Наразі ситуація некритична, — кажуть працівники станції. Однак завжди є потреба у запасах, особливо – рідкісних груп крові.

"Наразі ми потребуємо резус мінусну кров. Першу групу, третю групу. Так що я думаю, що серед цьої молоді будуть сьогодні і такі. Мені дуже приємно. Коли проходять акції з участю молоді", - сказала Марія Фантич, зав. відділом комплектування донорських кадрів.

Охочих стати донорами виявилося достатньо. Хтось здає кров регулярно, для когось це перший досвід участі в таких акціях.

Про користь здачі крові наголошують і медики. Регулярне донорство сприяє профілактиці недуг імунної системи та знижує ризики серцево-судинних захворювань, - повідомляє Uzh Inform.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: