Вхiд на сайт
Авторизацiя

Новий посол Угорщини приїхав на Закарпаття

Новий посол Угорщини приїхав на Закарпаття
Сьогодні в Ужгород з офіційним візитом прибула делегація угорських дипломатів на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто.

З делегацією угорських дипломатів на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто зустрівся голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Участь у зустрічі також взяли голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та його перший заступник Йосип Борто, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайла, угорські дипломати.

Це перший візит І. Ійдярто у регіони після призначення на посаду в Україні. Дипломат подякував керівництву області за можливість зустрітися і обговорити нагальні питання, - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Голови Закарпатської ОДА.

"Для мене надзвичайно важливий цей візит, і я вважаю, що для угорського посла це є обов’язковим, – наголосив І. Ійдярто. – У нас позаду непростий рік, однак те, що складно починається, зазвичай закінчується добре. І зараз ми бачимо позитивні зрушення в угорсько-українських стосунках. Дозвольте мені від себе і від імені Угорського уряду висловити особливу подяку пану голові облдержадміністрації за особисту участь у налагодженні стосунків між нашими державами! Ваш тверезий погляд і реалістичне бачення ситуації в області щодо життя угорської національної меншини мав вирішальний вплив на вирішення ряду суперечностей".

Новий посол Угорщини приїхав на Закарпаття


Геннадій Москаль зазначив, що наразі центральна влада почала дослухатися до пропозицій Закарпаття у питаннях нейтралізації кризи двосторонніх відносин, адже на місцевому рівні область змогла уникнути негативних наслідків дипломатичного конфлікту з Угорщиною.

"Обласні адміністрація та рада залишилися поза межами конфлікту між Києвом і Будапештом, маючи незмінну позицію у цьому питанні, – зазначив Геннадій Москаль. – Влада в області робила і робить усе можливе, аби багатонаціональне населення Закарпаття жило у мирі і безпеці. Ми завжди були щирими і відкритими у своїх прагненнях до конструктивної співпраці із сусідами. І я вкотре хочу подякувати угорській стороні за всебічну і оперативну допомогу, зокрема, у медичній галузі. Незайвим буде також висловити слова вдячності за те, що ви не ділите закарпатців за національним принципом, тому гуманітарну підтримку з боку Угорщини відчувають усі національності, що тут проживають".

І. Ійдярто повідомив, що Угорщина зацікавлена у реалізації проектів разом з Україною і, зокрема, на території Закарпаття. Йшлося, наприклад, про продовження благодійної діяльності Першими леді обох держав.

Новий посол Угорщини приїхав на Закарпаття


У свою чергу, Г. Москаль запросив Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини частіше приїздити на Закарпаття – не лише з робочими візитами, але й для участі у культурно-мистецьких заходах. Голова облдержадміністрації принагідно запропонував І. Ійдярто відвідати самобутній фестиваль гентешів, що вже цієї суботи, 26 січня, відбудеться на Берегівщині у с. Геча.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: