Вхiд на сайт
Авторизацiя

У МОЗ повідомили про кількість померлих від кору з початку року

У МОЗ повідомили про кількість померлих від кору з початку року
Найчастіше хворіють діти, які не отримали другу дозу вакцини вчасно

Вісім з половиною тисяч українців захворіли на кір з початку 2019 року і п'ятеро померли. Тільки за минулий тиждень зафіксовано майже 3,5 тисячі нових випадків кору. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці в Facebook.

"Найчастіше хворіють діти, які не отримали другу дозу вакцини вчасно. Ризик захворіти збільшується через перебування маленьких українців у школах і дитячих садках", – йдеться в повідомленні відомства.

Захворювання на кір може призвести до серйозних ускладнень – пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, а також до інвалідності та смерті.

У МОЗ стверджують, що єдиний надійний спосіб захиститися від кору – це вакцинація, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності. Також важливо, щоб діти були вчасно щеплені згідно з календарем профілактичних щеплень.

Отримати вакцинацію і надолужити пропущені щеплення можуть безкоштовно всі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, педагоги і медики.

"Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров'я українців – всіх разом і кожного окремо – залежить від рівня охоплення щепленнями в країні", – резюмують в Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що в Україні з початку року на кір захворіли вже п'ять тисяч людей. З них майже дві тисячі дітей. Найбільше інфікованих у Львівській, Чернівецькій та Вінницькій областях, а також у Києві.

У МОЗ повідомили про кількість померлих від кору з початку року
У МОЗ повідомили про кількість померлих від кору з початку року

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: