Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стала відома подальша доля монет номіналом 5 і 10 грн

Стала відома подальша доля монет номіналом 5 і 10 грн
Національний банк України планує поступово повністю замінити паперові банкноти від 1 до 10 грн монетами. Про це на брифінгу повідомив голова НБУ Яків Смолій.

Як зазначив Смолій, грошовий ряд, який минулого року презентував НБУ, передбачає введення в обіг монет номіналом 5 і 10 грн. Водночас, за його словами, у 2019 році монета номіналом 10 грн точно не випускатиметься, а 5 грн – ще під питанням.

“Щодо монет 1 і 2 гривні, безумовно, обіг є більш довготривалим, ніж паперові банкноти, які зношуються… Виготовлення монет і їх обіг значно дешевші для НБУ, ніж банкноти”, – сказав він.

Смолій також повідомив, що паперові банкноти номіналом від 1 до 10 грн НБУ буде випускати тільки для колекціонерів. “Вони не будуть випускатися в обіг”, – сказав голова НБУ.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: