Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина купила "Голгофу" закарпатця Мігая Мункачі за 9,3 млн євро

Угорщина купила "Голгофу" закарпатця Мігая Мункачі за 9,3 млн євро
Угорський уряд придбав монументальну картину "Голгофа" художника Мігая Мункачі, який походть із міста Мукачево, за 3 млрд форинтів (9,3 млн євро).

Уряд Угорщини сплатив колекціонеру мистецтва Імре Паку суму 3 мільярди форинтів. Ця покупка означає, що нині державі належать всі три частини знаменитої «Христової трилогії» Мігая Мункачі.

Раніше Угорщина придбала картину "Ecce Homo!" (1896), а потім полотно "Христос перед Пілатом" (1881) у Канадської галереї Гамільтона за 5,7 млн. доларів США.

Переговори з Імре у 2015 році не завершилися успіхом. Зокрема, заступник голови Національного банку Угорщини Ференц Герхардт повідомляв, що банк готовий сплатити за картину 6 млн доларів США, але власник просить 9 млн доларів США, адже аукціон Christies та Sotheby's оцінив шедевр у 10 млн доларів США.

"Голгофа" з'явилася на світ в 1884 році. Художник приступив до роботи після того, як написав 16 ескізів.

Паризький торговець Charles Sedelmeyer викупив права у митця на цю картину і виставляв її у Австрії, Німеччині, Англії, де картину оглянуло понад 80.000 осіб, а пізніше у США. Там картину придбав John Wanamaker, один із засновників сучасного рекламного бізнесу. Він помістив її у своєму будинку в Чікаго. Однак там у 1911 році сталася пожежа - але картина дивом вціліла, хоча її вирізали з рами і кинули на сніг.

Спадкоємці виставили картину на аукціоні Sotheby's. Там картину придбав Джуліан Бек, перепродавши її у 2004 році угорському колекціонеру та підприємцю Імре Паку, виходцю з Мукачева.

Про це розповіли у канцелярії прем'єр-міністра Віктора Орбана, - повідомляє Mukachevo.net.

Угорщина купила "Голгофу" закарпатця Мігая Мункачі за 9,3 млн євро



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: