Вхiд на сайт
Авторизацiя

Традиції Різдва на Закарпатті: як приготувати бобальки

Традиції Різдва на Закарпатті: як приготувати бобальки
За традиціями, серед 12 пісних страв, які прийнято готувати на Святвечір напередодні Різдва, закарпатські господині роблять бобальки.

Як відомо, керечун – головний святковий хлібець на різдвяному столі. Залишки дріжджового тіста можна використати, щоб приготувати бобальки. А якщо ж ви готуєте бобальки окремо, тоді у теплій воді розчиніть дріжджі, всипте 1/4 частину виділеного для бобальок пшеничного борошна, добре перемішайте і покладіть у тепле місце, щоб тісто підійшло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святвечір по-закарпатськи: 12 страв, дідух і карачун, умивання снігом та кінь в оселі

Потім додайте решту борошна, розчинені в невеликій кількості води цукор, сіль і олію, вимішайте та залишіть для бродіння на 1,5—2 години.

Готове тісто викладають на дошку, посилану борошном, розробляють у подовгуваті валки, які потім розрізають на кусочки, з яких формують кульки, величиною з волоський горіх. Тоді ці кульки укладають на змащений олією лист і залишають, щоб підійшли, зволожують підсолодженою водою і випікають до готовності, аби поверхня дістала світло-коричневий колір.

Охолоджені бобальки перекладають у друшляк, скроплюють солоною кип’яченою водою, щоб вони стали м’якими, після чого їх поливають гарячою олією і змішують із тушкованою на олії квашеною капустою або з меленими і приправленими цукром зернятками волоських горіхів чи маком.

Перший кабельний


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: