Вхiд на сайт
Авторизацiя

Крик чоловічої душі про реальність сучасних відносин

[Сьогодні за сніданком я зустрів дівчину, яку любив багато років. У неї вже є чоловік і вона вагітна. Коли вона йшла, то ми привіталися, а потім зідзвонилися. І, якщо чесно, то коли ми розмовляли, то мене це збентежило так, як не бентежило нічого за останні 15 років.

Крик чоловічої душі про реальність сучасних відносин


5 років тому ми прийняли рішення про те, що розлучаємося. На той момент ми зустрічалися вже 4,5 роки і весь цей час були повністю присвячені один одному. Ми могли проводити разом по 8, 12 і навіть по 24 години протягом десятків днів без перерв і абсолютно не втомлювалися. Ми їли, спали, гуляли, займалися спортом, мріяли, дивилися кіно і телевізор, ходили в гості, розмовляли, грали в соніплейстейшн, билися, і скрізь відчували повне співзвуччя і взаєморозуміння. Ми були відображенням один одного. Звичайно, за п'ять років були і складні періоди, коли я на руках ніс її в лікарню, а вона підтримувала мене в моїх стабільно невдалих проектах, коли доводилося прощати і плакати, коли сумнівалися один в одному і в собі, але що б не відбувалося, ми завжди не могли бути одне без одного більше дня.

Ми були абсолютно абстраговані від світу і хіба що спостерігали за всім, що відбувається з боку, маючи лише туманне уявлення про те, як живуть всі інші. І кожного разу, коли ми виходили на люди, то з подивом для себе виявляли, що є виявляється в світі явище, коли хтось любить, а інший дозволяє любити, коли хтось у відносинах може зовсім не любити, а лише вирішує бути разом. Ми не бачили цього. Нам про це просто розповідали, а ми лише знизували плечима. І кожен раз, коли ми поверталися зі світу в свій маленький світ, ми абсолютно щиро говорили, що ми любимо один одного однаково сильно і так, як ніхто інший. Ми вірили в це і знали, що це так. Як і знали, що не можна прийняти рішення бути разом, перебуваючи окремо - це все одно, що не бути взагалі. Не буду приховувати, що ми не були ідеальні і наші відносини пройшли багато самих різних людських випробувань, але це неважливо.

І ось після 4,5 років стосунків нам здалося, що наші почуття мертві, що ми трохи не такі, які повинні в ідеалі бути, що пристрасті немає і що, можливо, нам краще розлучитися. Я ніколи не забуду з якими очікуваннями ми розходилися. Нам здавалося, що ми, як вітрильники виходимо у відкрите плавання і ми думали, що цей світ сповнений більш вартих і значущих людей. Людей, які, як мінімум не гірше, ніж ми один для одного. Ми вважали себе молодими, красивими, перспективними і, що знайти другу половинку буде зовсім нескладно, тому що вибирати є з кого.

З тих пір пройшло 5 років і якби мені колись, років 10 чи 15 тому сказали, що я буду спостерігати те життя, яке бачу зараз, то я б у це нізащо не повірив. Зараз я бачу, як найкрасивіші і цікаві дівчата, найуспішніші й чарівні хлопці залишаються масово одні. Я пам'ятаю, як ми прийшли в 1 клас і у нас була дівчинка, яку любили беззастережно всі хлопчики і ненавиділи всі дівчатка. Якби мені тоді сказали, що в 25 років вона буде все такою ж красивою, але самотньою і розведеною, то я б подумав, що це жарт. Як і не повірив би я в те, що дівчинка, яку я любив разом з доброю дюжиною хлопців у 8 та 9 класі, в 25 років буде самотньою і дуже красивою мамою, як і інша дуже красива і неймовірно добра моя близька подруга, яку, коли я зустрічаю, у мене від захвату дихання всередині збивається (як і у всіх, хто її бачить). Я пам'ятаю, як колись в особистій бесіді вона мені розповіла, що в 17-18 років вона сприймала світ і своє майбутнє зовсім інакше. Вона говорила, що їй завжди здавалося, що вже в неї точно все буде: буде велика і гарна сім'я, буде успішний чоловік і не менш успішні діти, що буде будинок і все те, про що мріє кожна. А виявилося все якось зовсім по-іншому, з чоловіком, який бив, з розлученням, з нечесними чоловіками і всіма витікаючими ...

Ні для кого не секрет, що колись я багато ходив на конкурси краси і знаю долю багатьох найкрасивіших дівчат нашого міста. І в більшості своїй мені їх неймовірно шкода. Якби мені колись давно сказали, що ці дівчата будуть самотні, нещасні і нікому не потрібні, то я б просто розсміявся у відповідь. А у них саме так! І не сперечайтеся, а просто повірте мені. І якщо у них так, то, як же у всіх інших ...

У моїй чоловічій компанії немає особливо неуспішних людей. Всі займаються спортом, працюють, активні, приємні в спілкуванні і всім від 22 до 35 років. Власне кажучи, стиль життя і ставлення до багатьох цінностей нас і робить однією компанією. І що цікаво - половина з них неодружені. Найжахливіше, - я знаю, що вони абсолютно реалістично розглядають для себе перспективу залишатися такими до кінця життя. Ми якось зустрілися з одним моїм близьким другом, який колись також, як і я розлучився зі своєю дівчиною, думаючи, що цей світ сповнений більш кращих партій. Я б назвав цього хлопця одним з найбільш кльових в моєму оточенні (його легко полюбити). І він мені сказав, що раніше він навіть якось не розглядав сценарій, що може залишитися один. Здавалося, що все одно хтось зустрінеться, а зараз все інакше. Зараз він з абсолютно холодним розрахунком розглядає варіант бути одному.

І я навіть не знаю, що в світі сталося, де стався цей переломний момент, що з кожним днем стає все більше і більше самотніх людей.

Зараз мені 36 років. Я знаю і вмію багато чого. Знаю, як зробити так, щоб у мене з'явилися гроші, як заслужити повагу і визнання, викликати сміх або змусити себе ненавидіти. Я навчився отримувати практично все. Але я не знаю, що потрібно зробити, щоб полюбити. Це єдине почуття, річ, емоція, яку не можна закликати, створити, зімітувати. Вона не належить нам і я переконаний, що це дар божий. І якщо і є бог, то це любов. І горе тій людині, яка колись її зазнала, тому що ми мислимо відносно і випробувавши любов одного разу, в подальшому все буде здаватися менше неї, бо перевершити любов практично неможливо. І якщо ви зараз когось любите, а зовні в нашому світі є хтось, хто вам здається яскравіше, молодше, цікавіше, розумніші, ніжніше, то знайте, що це все тимчасово, а любов вічна. Вогні потемніють, молоде постаріє, те, що було ніжним погрубіє, цікаве стане звичайним, гострота розуму притупиться, і тільки вона не має минулого часу.

Якщо у вас зараз є поруч кохана людина, то чи не смійте його кидати. Ні за що! Все ваше життя складається з 5-6 гідних людей, одного з яких ви, якщо зірки зійдуться, полюбите, бо якщо не зійдуться, то, можливо, не вийде вже ніколи. Тому не варто розкидуватися своїм щастям і можливостями його побудувати. Потім ви будете шкодувати про них.

Хочете знати, як виглядає цей світ? Тоді послухайте і не смійте сюди приходити. Тут немає нічого, на що можна обміняти любов. За 5 років я почав цінувати, коли зустрічаю дівчину, яка може просто нормально розмовляти і спілкуватися, сміятися, і радіти життю. Я став цінувати людей, які можуть хоча б просто щось сказати, подумати, мати свою думку або чогось хотіти. Цікаво, що така якість, як «просто бути нормальною людиною» - це стало такою рідкістю, що за це можна багато чого віддати. А такі якості, які вам у коханні здаються самі собою зрозумілими, як повага, доброта, щирість, чесність - тут це рідкість. В любові не можна бути іншим, а тут інше для багатьох - це спосіб виживання. Тут всі красиві, всі яскраві, але майже все те, що мене 5 років тому так манило, виявилося хибним, шкідливим і отруйним, як гриби-поганки в лісі, які завжди чомусь яскравіше білих.

А взагалі, я дуже щаслива людина, тому що в моєму житті було щастя. Хоча, чому було ... буде ще. І вам бажаю того ж. Не пропустіть його.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: