Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українців попередили про зростання пенсійного віку

Українців попередили про зростання пенсійного віку
Пенсійний вік підвищуватимуть разом зі зростанням тривалості життя.

"Зараз людина з мінімальним стажем може виходити на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. З часом пенсійний вік буде підвищуватися", - розповів старший економіст Світового банку Олексій Случинський.

За його словами, деякі країни поки не підвищують пенсійний вік. Однак вони вже прийняли рішення зробити це, наприклад, через 5 років.

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Водночас до цього питання ще повернуться", - наголосив Случинський.

Він додав, що Україна знаходиться в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію.

В Україні з 1 січня 2019-го на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті, хто заробив як мінімум 26 років стажу. Іншим доведеться трудитися до 63 і навіть 65 років. Із 2019-го всі, хто заробив менш як 15 років стажу, не можуть претендувати на пенсію. Про це йдеться в прийнятому законі "Про підвищення пенсій".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: