Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підрядник відшкодує збитки за неякісний ремонт вулиці Перемоги

Підрядник відшкодує збитки за неякісний ремонт вулиці ПеремогиГосподарський суд Закарпатської області задовольнив позов Ужгородської міської ради до підрядника щодо відшкодування збитків за неякісний ремонт вулиці Перемоги

Зокрема, встановлено, що підрядник неякісно зробив дорожнє покриття – з відхиленням від проектних рішень та нормативних вимог. Ще до закінчення капітального ремонту проявилися чисельні руйнування, дефекти та просідання асфальтобетону.
Відповідно до законодавства, рішення суду набуває законної сили після закінчення 20-ти денного строку на його апеляційне оскарження. Про подальший хід виконання судового рішення у цій справі інформуватимемо додатково.

Як уже повідомлялося, Ужгородська міськрада в судовому порядку вимагає відшкодування збитків за неякісний ремонт вул. Перемоги, який робив попередній підрядник: до Господарського суду Закарпатської області подали позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Олександрія КЕПІТАЛ" 895 тисяч 380 гривень.
Робочим проектом передбачалося виконання робіт із капремонту вулиці Перемоги довжиною 697 метрів, розбирання покриття із кам'яної бруківки з подальшим встановленням нового покриття з асфальтобетону, проїжджу частину мали відмежувати бордюром, влаштувати зливову каналізацію.

Відповідно до договору, виконавець мав до 20 грудня 2017 року виконати всі роботи, однак із невідомих причин вони не були вчасно виконані, а ті, що виконані – неякісно, чим територіальній громаді Ужгорода завдано матеріальну шкоду на майже 900 тис. грн. Усе підтверджено висновками судового експерта.

Завдяки злагодженій роботі управління правового забезпечення та департаменту міського господарства Ужгородської міської ради зібрано всю доказову базу, підготовлено позовну заяву. Учора, 10 грудня 2018 року, Господарським судом Закарпатської області задоволено позовні вимоги в повному обсязі та стягнуто на користь територіальної громади міста суму збитків в розмірі 895 тис. 380 грн. Серед іншого, стягнуто в міський бюджет судові витрати, пов’язані з вирішенням спору в розмірі 40 тис. 369,36 грн.

Ужгородська міськрада


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: