Вхiд на сайт
Авторизацiя

Несподівано: уживання солі призводить до низки небезпечних хвороб

Несподівано: уживання солі призводить до низки небезпечних хвороб

Науковці давно твердять, що людині потрібно стежити за споживанням солі, оскільки високий вміст в раціоні може призвести до серцево-судинних хвороб. Про це повідомляє 24 канал.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Neuroscience.

Однак крім ризику високого кров'яного тиску, вчені виявили ще один фактор, що відноситься до солі і прямо вказує на зв'язок кишківника з мозком.

Вчені намагалися пояснити, як вживання цього продукту може призвести до аутоімунних захворювань.

У дослідженні мишей посадили на дієту з великою кількістю солі. У них виявили порушення когнітивних здібностей і ознаки порушення кровообігу.

Такі порушення зафіксували навіть при відсутності високого кров'яного тиску. Це означає, що навіть якщо гризунам вдасться впоратися з гіпертонією, яка виникає через дієти з високим вмістом натрію, підвищений ризик розвитку інсульту і старечого недоумства (деменції) може зберігатися.

Висновок вчених: вживання солі призводить до інсульту та деменції.

Довідка: деменція - це важке захворювання, що характеризується розладами інтелекту і поведінки, які можуть привести до втрати елементарних навичок, що стосуються всіх сфер життєдіяльності.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: