Вхiд на сайт
Авторизацiя

Протягом наступних років на Закарпатті побудують нові школи та дитсадки

Протягом наступних років на Закарпатті побудують нові школи та дитсадки
Нові школи та дитсадки для понад 2700 закарпатських дітей – перспектива освітньої галузі області на наступні три роки

Не закривати, а створювати нові навчальні заклади – незмінна позиція обласної влади у питаннях розвитку освітньої галузі Закарпаття. На цьому наголосив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль під час засідання Ради регіонального розвитку області, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

– Закарпаття – одна з небагатьох областей України, де протягом останніх років не було закрито жодного навчального закладу. Навпаки, ми відкриваємо нові школи й дитсадки. Так, за 2016-2018 роки в області введено в експлуатацію 18 закладів дошкільної освіти на 1 тисячу 100 місць, у тому числі, шість новобудов на 410 місць, – зазначив Геннадій Москаль.

Найбільш промовистий приклад – цьогорічне відкриття школи у високогірному с. Вишка на Великоберезнянщині – колишнього довгобуду, який стояв без руху десятиліття. Зараз це сучасна школа, дитсадок та амбулаторія, оснащені новими меблями та обладнанням.
– Крім того, у 2016-му році ми відкрили на Воловеччині обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді «Арніка» – також колишній довгобуд, – нагадав керівник краю. – На сьогодні «Арніка» – це сучасний оздоровчий комплекс, у якому ми цілий рік приймаємо дітей з усієї області, а також інших регіонів. Тут неодноразово відпочивали діти із зони бойових дій Луганщини та Донеччини і отримали виключно позитивні враження.

У 2019-2021 роках в області заплановано ввести в експлуатацію п’ять закладів дошкільної освіти на 390 місць (у селах Дротинці Виноградівського району, Нижня Апша та Глибокий Потік Тячівського району, Іза та в Яблунівка Хустського району). Крім того, Закарпаття поповниться сімома закладами загальної середньої освіти на 2 тисячі 328 учнівських місць у Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Рахівському й Тячівському районах.

– Так, це амбітні плани, але немає жодних сумнівів, що ми їх виконаємо, – наголосив Геннадій Москаль під час виступу на Раді регіонального розвитку області, де було озвучено ключові позиції розвитку Закарпаття на 2019-2021 роки.

Протягом наступних років на Закарпатті побудують нові школи та дитсадки
Протягом наступних років на Закарпатті побудують нові школи та дитсадки



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: