Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дружба відкладається: Угорщина прийняла рішення проти України

Дружба відкладається: Угорщина прийняла рішення проти України
Угорщина блокуватиме проведення засідань Комісії НАТО-Україна доти, "поки Україна не припинить систематичні порушення прав угорської громади".

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після завершення першого дня міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі, повідомляє угорське відомство.

Він заявив, що Угорщина підтримує територіальну цілісність України, але буде слідувати своїй політиці щодо захисту інтересів своєї громади на українській території.

"На нас чинять сильний тиск, щоб віддати цю позицію. Якщо ми здамося, у нас не буде ніяких інших ресурсів для участі в житті угорської громади", - сказав він.

Міністр зазначив, що захист прав меншин невіддільний від питань безпеки.

"Угорщина може розблокувати своє право вето, якщо українці зроблять необхідні кроки для відновлення прав угорської громади, яка проживає на їх території, що відповідає двостороннім угодам і міжнародному праву. М'яч на стороні України", - додав міністр.

Як відомо, Угорщина звинуватила Україну в "грубій атаці" на національні меншини і "удари в спину" європейським країнам у зв'язку з положеннями мовної статті Закону України "Про освіту".

Після цього країна кілька разів блокувала комісію Україна-НАТО. 19 листопада Сийярто сказав, що і надалі блокуватиме проведення засідань Комісії Україна-НАТО, але не стане перешкоджати участі Клімкіна у зустрічі міністрів Альянсу.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін напередодні заявив, що відносини двох країн перебувають "на висхідній траєкторії" і Будапешт налаштований на подальший прогрес.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: