Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина планує інвестиції в сполучення з Україною: нові автотраси, КПП і авіарейси

Угорщина планує інвестиції в сполучення з Україною: нові автотраси, КПП і авіарейси
Політичні заяви, пов’язані з напруженістю у відносинах між Києвом і Будапештом, не шкодять співпраці між країнами в інших сферах.

Про це розповів заступник голови МЗС Угорщини Левенте Мадяр.

“У Києві я говорив, зокрема, про угоду, яку підписали прем’єри Орбан і Гройсман два роки тому і яку не було імплементовано. Це більше ніж просто будівництво доріг. Так, переважно ця домовленість стосується інфраструктури в прикордонному регіоні, але не тільки. І переваги від цієї співпраці отримають не лише жителі Закарпаття”, – сказав Мадяр.

Так, кілька днів тому в Київ приїжджав керівник найбільшої угорської авіакомпанії Wizzair, він зустрівся з президентом Порошенком, нагадав чиновник.

“Вони домовилися про значну присутність цієї компанії на українському ринку. До речі, зараз ведуться розмови про запуск прямого рейсу зі Львова до Будапешта, я про це говорив під час візиту.

Також ми плануємо будівництво двох автомагістралей, що ведуть в Україну, і скоро почнемо їх будівництво. Ми плануємо будівництво двох пунктів перетину кордону на Закарпатті. До одного вже побудовані автодороги по обидва боки, це КПП Велика Паладь – Надьгодош. Також ми плануємо побудувати міст на головному пункті перетину, Захонь – Чоп”, – розповів Мадяр.

Дипломат нагадав про плани запустити прямий поїзд з Мукачевого в Будапешт, “адже зараз дорога між ними займає дев’ять годин”.

“Нам потрібно ставати ближчими одне до одного”, – переконаний Мадяр.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: