Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатців закликають ставати донорами крові у рамках акції «Бузкова стрічка»

Закарпатців закликають ставати донорами крові у рамках акції «Бузкова стрічка»
Щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня триває акція «16 днів проти насильства». Цьогоріч на Закарпатті, у рамках кампанії «Бузкова стрічка», оголосили донорські заходи зі здачі крові.

Відбуватимуться вони в усій області та спрямовані для поповнення банку крові, аби в екстрених ситуаціях врятувати людські життя. Наразі так званий «світлофор» потреб станції переливання, в основному, знаходиться на жовтих позначках, втім ситуація змінюється щодня.

Марія ФАНТИЧ

завідуюча відділом комплектуючих донорських кадрів

Акціям ми завжди раді, адже вони допомагають не тільки нам, але і хворим забезпечити у повному обсязі лікування, і навіть зробити певні запаси крові. У нас завжди обмаль резус мінусової , зокрема третьої і четвертої груп, і на сьогодні так само. Ця акція проводиться не тільки у нас на станції, вона діє в усій області. Всі охочі можуть звернутися у відділення переливання крові у своїх районних лікарнях і там здати кров.

У рамках кампанії «Подолаємо насильство разом» цьогоріч акцентують на протидії гендерному та домашньому насильству, із закликом не мовчати про грубе поводження. І пам’ятати, що одна доза донорської крові може врятувати три життя.

Неля МАШКАРА

заст. начальника відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейного неблагополуччя Департаменту соцзахисту населення

В цьому році ми акцентуємо увагу на тому, що за вчинення домашнього насильства із 2019-го року передбачається кримінальна відповідальність. Відбувається акція під гаслом »Подолаємо насильство разом». У нас є інформація, що в області не вистачає донорської крові. Донорська кров від однієї людини може врятувати три життя і це дуже важливо.

Загальні результати акції підбиватимуть після 10 грудня. Очікують, що до неї у Закарпатській станції переливання крові долучаться до ста закарпатців. Пані Тетяна уперше стала донором крові. Переконана: кожна людина може допомагати, тому до акції долучилася охоче.

Тетяна ШИП

уперше стала донором крові

Якщо я допоможу комусь у тому всесвіті, то дуже буду рада. Є така нагода, то потрібно допомагати. У нас складний час, зараз багатьом важко, тому я тішуся, що можу помогти ближньому.

Усіх тих, хто бажає зробити добру справу та долучитися до донорства, закликають приходити до Закарпатської обласної станції переливання крові не тільки під час акцій. Адреса в Ужгороді – вул. Льва Толстого, 15.

Більше дивіться в сюжеті UzhInform:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: