Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закони про "евробляхи" в неділю набудуть чинності

Закони про "евробляхи" в неділю набудуть чинності
Офіційно опубліковано у парламентському виданні "Голос України" закони №2611-VIII і №2612-VIII про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Як повідомляє 112.ua, закони встановлюють правила тимчасового перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією.

Так, законом №2611-VIII встановлено, що базові ставки акцизного податку для нового автомобіля в залежності від типу палива та обсягу двигуна:

для авто з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см – 50 євро; від 3000 куб. см – 100 євро;
для "дизеля" з двигуном 1500 куб. см – 75 євро; від 3500 куб. см – до 150 євро.
Щоб визначити розмір акцизу для конкретного авто, до базової ставки будуть застосовувати коефіцієнти. Формула буде такою:

"Ставка = Базова ставка × Коефіцієнт двигуна × Вік двигуна".

На оформлення нерозмитнених авто дається 180 робочих днів.

При цьому акцизний податок зменшується на 50% для авто, які будуть розмитнені протягом перших 90 днів після вступу закону в силу. В останні 90 днів пільгового періоду ставки стануть повними, але штрафи за порушення термінів перебування накладатися не будуть.

Закон №2612-VIII передбачає штрафи за порушення умов тимчасового ввезення та транзиту авто.

Також у законі прописані штрафи за порушення терміну перебування нерозмитненого автомобіля на території України – від 170 гривень до 170 тисяч гривень або конфіскації авто.

Закони набудуть чинності на наступний день після офіційної публікації.

Як повідомляли Українські Новини, у 2017 році митне оформлення автомобілів за зниженими акцизів зросла в 4,6 рази до 69,5 тис. одиниць. З 1 серпня 2016 року набув чинності закон, який передбачає зниження ставок акцизного податку на бувші у використанні легкові автомобілі. Норма буде діяти до 31 грудня 2018 року.
Джерело.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: