Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вихід є: як в Ужгороді лікують жіноче безпліддя

Вихід є: як в Ужгороді лікують жіноче безпліддя


Кожна щаслива сім’я потребує розширення, кожна жінка рано чи пізно бажає реалізувати себе як мати. Та, як свідчить статистика, в Україні приблизно 15% пар не мають дітей, хоча дуже хочуть цього. Що робити, коли після року спроб зачати дитину бажаний результат так і не настає?

Лікар-гінеколог Медичного центру ДІАМЕД Наталія Мініна переконана, жіноче безпліддя – не вирок, а діагноз з яким можна і треба боротися.

Причини можуть бути різними

Вихід є: як в Ужгороді лікують жіноче безпліддя


Як пояснює спеціаліст серед найпоширеніших видів безпліддя – ендокринне, що настає внаслідок збою у процесі дозрівання яйцеклітини з причини гіпоталамо-гіпофізарно-яєчникової системи, функції щитовидної залози (як у бік зниження, так і в бік підвищення), надниркових залоз тощо. Що варто знати – найчастіше воно піддається лікуванню за допомогою курсу гормональних і допоміжних препаратів та певних фізметодів.

Трубне безпліддя настає, коли через наявність спайок або гормональних порушень вже після запліднення яйцеклітина не може потрапити по маткових трубах у порожнину матки для подальшого розвитку. Тож щоб вирішити цю проблему потрібно відновити прохідність труб. Як розповідає Наталія Мініна для цього потрібно зробити кілька мікрооперацій.

Вади розвитку матки призводять до такої форми жіночого безпліддя як маткове безпліддя. Його можуть викликати хронічні захворювання або недостатнє харчування в період статевого дозрівання, а також ендокринні порушення. Маткове безпліддя лікувати не просто, іноді необхідно робити операцію на матці. У разі вагітності за жінкою необхідне особливе спостереження, навіть госпіталізація в стаціонар з метою збереження плоду від можливого викидня.

Іноді причиною безпліддя буває специфічна реакція жіночого організму саме на конкретного партнера. І замість того, щоб допомагати сперматозоїдам досягти яйцеклітини, цервікальний слиз (він знаходиться всередині шийки матки - звідси назва - шийкове безпліддя) знешкоджує їх.

Вилікувати шийковий фактор безпліддя можна за допомогою спеціальних препаратів, а також за допомогою видалення цервікального слизу з шийки матки. Також 100% гарантію результату може дати введення сперми в порожнину матки.

Також розрізняють психологічне безпліддя, імунологічне безпліддя, біоенергетичне безпліддя і навіть «хибне» безпліддя - коли пара повністю здорова, але вагітність не наступає, не рідко з «технічних» причин.

В будь-якому випадку лікарі рекомендують не соромитися своєї проблеми, а звернутися до фахівця, який допоможе детально в ній розібратися.

Досвід Медичного центру «Діамед» в Ужгороді

Вихід є: як в Ужгороді лікують жіноче безпліддя

Усі ці діагнози здаються непростими та лякають жінок, однак у сучасному світі усе це можна виправити, у тому числі завдяки лапароскопічній операції.

Основною відмінністю лапароскопії від звичайного хірургічного втручання є те, що вона проводиться через відносно невеликі отвори, у той час як для звичайної хірургічної операції потрібні чималі розрізи. За допомогою лапароскопії роблять всі традиційні операції, і різного роду гінекологічні втручання – не виключення. Ця сучасна методика дозволяє зберегти цілісність тканин черевної стінки, тому відновитися після такої операції хворий чи хвора зможуть значно швидше. Такі втручання за допомогою сучасного обладнання висококваліфіковані фахівці вже проводять і в Ужгороді на базі медичної клініки «Діамед».

Серед них відомий в Україні хірург-гінеколог із Одеси Ігор Нігуца. Спеціаліст переконує – у клініці є все необхідне обладнання для того, аби провести втручання на найвищому рівні, а також тут забезпечують усі умови для комфортного перебування та відновлення пацієнток у післяопераційний період.

Як розповідає Наталія Мініна, протягом року у центрі прооперовано 12 жінок з приводу безпліддя з різними паталогіями (дермоідна кіста яєчника, ендометріоідна кіста яєчника, склерокістоз яєчників). Приємно відзначити, що за наявною інформацією 4 жінки – вагітні.



Не втрачайте надію

Вихід є: як в Ужгороді лікують жіноче безпліддя


В будь-якій життєвій ситуації, і безпліддя у цьому сенсі – не виняток, є два виходи: боротися, подібно мишці з відомої притчі, бити лапками і зрештою збити з молока масло – тобто, отримати бажане, або здатися і, образно кажучи, піти на дно.

Варіант перший – домагатися свого незважаючи ні на що. Навіть наука в цьому перебуває на боці людини – вона, як відомо, не стоїть на місці, і проблеми, які сьогодні здаються невиліковними, завтра лікарі будуть клацати як горіхи. Тому головне – не втрачати надії і чекати, коли складуться ідеальні умови для здійснення вашого бажання.

Другий варіант розвитку подій – відмова від досягнення мети. Він, до речі, не такий поганий, як прийнято вважати. Вирішивши, що вищі сили – бог або Всесвіт, вибирайте на свій смак – не дають вам дітей, тому що у них на вас інші плани, ви заспокоїтеся, а тут, як підказує життєвий досвід, ця сама вагітність може і статися. Лікарі часто говорять про те, що причиною безпліддя, крім специфічних захворювань, є стрес як наслідок невиправданих надій. Чим більше жінка хоче завагітніти, тим сильніше вона переживає, і тим менше у неї шансів на отримання бажаного. Але варто розслабитися і відпустити ситуацію, як те, що здавалося недосяжною мрією, збувається.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Виктор Дружинин 26 серпня 2023 08:08
Не нравится 0 Нравится
Чудово, що вихід є і непліддя вже не вважається страшним діагнозом
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 27 серпня 2023 09:33
Не нравится 0 Нравится
Так, Віктор, я так само зараз про це подумала. Але якщо і виходить так, що жінка не може мати своїх діток природнім шляхом, то можна розглядати як варіант використання яйцеклітин від донора, або ж звернутись до сурогатної матері. Я ось зараз читаю на сайті про донорство ооцитів. Цікава та нова для мене інформація
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: