Вхiд на сайт
Авторизацiя

У сироварню на Закарпатті їдуть туристи з усієї країни

У сироварню на Закарпатті їдуть туристи з усієї країниУ цю сироварню на Закарпатті їдуть туристи з усієї країни: 15 видів овечих та коров’ячих сирів, масло, кефір та йогурти, дегустаційна зала та музей сиру, пише shotam.info.

Це господарство “Бараново” у селі Іза. А газдує тут вже 11 років Юрій Ліпей. Перші чотири роки справа йшла важко, бо головний принцип господаря – жодних штучних домішок.

Усе літо овечок та корів випасають у горах. Зараз на фермі 4 сотні овець, які щодня дають по 300 літрів молока. З нього і виробляють натуральні сири.

“Сир має смак квітки, яку їла корова”, – пояснює технолог Анжеліка Ратушняк.

Туристів почало приїздити стільки, що довелося відкрити готель! Коштують сири від 170 до 700 гривень за кіло. А щодня виробляють 65 кг сиру з 600 літрів молока.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: