Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун назвала звичку, яка врятує життя

Супрун назвала звичку, яка врятує життя
Прості речі, які на перший погляд є необов’язковими, можуть врятувати життя. До них можна віднести звичку пристібатися ременями безпеки. Про це пише в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що потрібно пристібатися навіть тоді, коли ви їдете в магазин за рогом чи впевнені у водії.

Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає, що ремені безпеки зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, а на задньому – 25-75%.

Міф 1

Водій не пристібається ременем безпеки, опираючись на власний досвід. Та це не вбереже його від помилки іншого водія, погоди чи раптово пробитої шини.

Міф 2

Пристібатися у місті необов’язково, оскільки швидкість транспорту незначна. Зіткнення на швидкості 50 км/год співмірне падінню з четвертого поверху, а на швидкості 90 км/год – з одинадцятого поверху.

Міф 3

Ремінь можна не пристібати, якщо є подушка безпеки. Під час розкриття подушка безпеки рухається зі швидкістю 300 км/год. Якщо людина не пристебнеться, то вона травмується.

Міф 4

На задньому сидінні пристібатися необов'язково. Та ймовірність травм пасажира та водія майже однакова. При лобовому зіткненні існує ймовірність травмувати людей попереду.

Міф 5

При аварії краще бути викинутим з автомобіля. Статистика свідчить, що у 75% випадків викинуті водій або пасажир гинуть.

Міфи про ремені безпеки

Прості речі рятують життя. Наприклад, звичка завжди(!) пристібатися пасками безпеки в автомобілі. Навіть якщо ви плануєте поїхати в магазин за рогом, чи дуже довіряєте водієві — пристібатися критично важливо.

Ефективність ременів безпеки доведена науково. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні — на 25-75% (https://goo.gl/Qj1GtQ). А поширений міф про те, що вистрибнувши з машини можна врятуватися — спростований науковцями та безліччю трагічних аварій.

Зараз триває Тиждень безпеки дорожнього руху. Хороша нагода нагадати, що прості речі рятують життя, якщо їх використовувати.

Паски безпеки є найбільш дієвим засобом захисту водіїв і пасажирів. Пристібайтеся та використовуйте кожну можливість захиститися!

Найбільш поширені міфи про паски безпеки дивіться у відео Кампанія "За безпечні дороги".

Опубликовано Уляна Супрун Cреда, 14 ноября 2018 г.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: