Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські митники конфіскували в українця 25 тисяч євро, які той хотів незаконно вивезти

Закарпатські митники конфіскували в українця  25 тисяч євро, які той хотів незаконно вивезти

Незаконно перемістити 25 000 Євро намагався громадянин України через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. Для проходження митного контролю українець обрав «зелений коридор».

Проте, працівники митниці, врахувавши ризики, скерували автомобіль в якому громадянин їхав пасажиром, в бокс для поглибленого огляду.

У ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина, окрім заявлених під час усного опитування 10 000 Євро, працівники митниці виявили 25 000 Євро, які знаходились у дорожній валізі.

Зауважимо, що згідно з чинним законодавством фізична особа має право вивозити з України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро, а надлишок потребує письмового декларування. Вивезення за межі України фізичними особами – резидентами готівки в суму, що перевищує еквівалент 10 000 Євро, здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує еквіваленті 10 000 Євро.

На момент перетину митного кордону України у громадянина були відсутні будь-які документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках.
За фактом незаконного переміщення валюти складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України, 25 000 Євро вилучено.

Закарпатські митники конфіскували в українця  25 тисяч євро, які той хотів незаконно вивезти

Повідомляє ДФС у Закарпатській області


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: