Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні злетять ціни на сигарети: скільки буде коштувати пачка

В Україні злетять ціни на сигарети: скільки буде коштувати пачка
В Україні пачка сигарет преміум-класу в 2019 році може подорожчати з 43-45 приблизно до 50 гривень.

Головна причина – зростання акцизів. Верховна Рада вже прийняла рішення поступово підвищувати акциз на сигарети до того часу, поки він не підніметься до рівня європейського.

При цьому парламент у першому читанні прийняв пропозицію уряду на 9% прискорити зростання акцизів на сигарети. Якщо раніше щорічне підвищення становило 20%, то зараз пропонують ввести формулу: 20% плюс рівень інфляції.

В Україні злетять ціни на сигарети: скільки буде коштувати пачка

Очікується, що в наступному році сигарети преміум-класу подорожчають майже до 50 грн. Акциз підвищать двічі – в січні і липні. У результаті його розмір для сигарет із фільтром збільшиться на 3,5 гривень за пачку.

Крім акцизів, свою роль зіграють і інші чинники – зростання зарплат, вартість транспортування, девальвація гривні і т. д. У кінцевому результаті пачка може подорожчати, залежно від виробника, на 5 гривень.

Як повідомлялося, в Україні електронні та електричні сигарети можуть прирівняти до звичайних. У Верховній Раді вже зареєстрували проект закону №9058, який має на меті зменшити вживання е-сигарет "шляхом заборони їх вживання, спонсорства, реклами і стимулювання продажів".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: