Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені розповіли, що може вберегти дітей від короткозорості

Вчені розповіли, що може вберегти дітей від короткозорості
Британські експерти зазначають, що на зір людини не так впливає генетика, як навколишнє середовище. Результати дослідження опублікували в журналі British Journal of Ophthalmology.

У дослідженні брали участь менше ніж 2 тисяч близнюків, які народилися в період 1994-1996 років у Великобританії. Протягом перших 16 років їх життя дослідники аналізували розвиток і поведінку кожної дитини за допомогою анкетів і тестів, а також стежили за станом їхнього зору.

Експеримент показав, що у дітей, які народилися після успішного лікування безпліддя їх батьків, знижувався на 25-30% ризик розвитку короткозорості. Це може бути через те, що після лікування безпліддя, немовлята мали тенденцію до зниження ваги.

У дітей, які народилися влітку, вдвічі частіше розвивається короткозорість. Вчені пояснюють це тим, що діти починають ходити в школу раніше багатьох своїх однолітків. Зростає ризик розвитку хвороби при високому рівні освіченості матері.

Дослідники зазначають, що не лише інтелект впливає на появу короткозорості, а й соціальний статус та фінансове становище.

Короткозорість – що це?
Це захворювання, при якому предмети і зображення, розташовані далеко, сприймаються нечітко.

Технології теж негативно позначиться на стані очей дитини. І справа не в екрані (хоча це теж негативно впливає), а й у тому, що дитина мало проводить часу на відкритому повітрі.

Тому вчені рекомендують батькам стежити за тим, як часто діти бувають на свіжому повітрі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: