Вхiд на сайт
Авторизацiя

З початку року сонячних панелей в Україні стало в 2,5 рази більше

За 9 місяців 2018 року понад 3 тис. сімей встановили сонячні електростанції, що в 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Майже половина СЕС були встановлені в третьому кварталі.
З початку року сонячних панелей в Україні стало в 2,5 рази більше

Фото із хроніки Rener

Про це інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

“У III кварталі цього року ще 1371 домогосподарство встановило сонячні панелі і тепер споживає «чисту» електроенергію. За 9 місяців понад 3 тисячі сімей встановили сонячні електростанції, що в 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за три квартали минулого року були встановлені сонячні електростанції у 1214 сімей.

“Як бачимо, бум на сонячні панелі серед українських сімей зростає”, – прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він нагадав, що стимулом до переходу на «чисту» енергію є можливість заробити на продажу надлишку електроенергії в мережу за «зеленим» тарифом, який становить 18,09 євроцента за кВт-годину.

Всього на сьогоднішній день понад 6 тис. сімей встановили сонячні панелі загальною потужністю 121 МВт, що становить близько 10% всіх потужностей сонячної енергетики в країні. 120 млн євро інвестовано в такі приватні СЕС. Домогосподарства заощаджують чималі кошти на рахунках за електроенергію, відкривається величезний внутрішній ринок сонячних панелей, що може бути платформою для нових інвестицій і розвитку виробничих потужностей.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: