Вхiд на сайт
Авторизацiя

Багатоколірність від закарпатського Усика представлена в Ужгороді на 50 полотнах

Багатоколірність від закарпатського Усика представлена в Ужгороді на 50 полотнах
У Закарпатському музеї архітектури та побуту відкрили персональну виставку Тараса Усика — художника у другому коліні, сина відомого закарпатського живописця Степана Усика.

Експозиція налічує 50 нових полотен автора, натхненням на творчість митець називає саме життя та рідний Ужгород. У роботах Тараса Усика є неповторний ритм руху живописних площин. Для них характерна поліфонія і монохромія, багатоколірність та аскетизм, інтенсивність темно-червоних, синіх, зелених колірних плям, які кладуться широким мазком пензля.

Тарас УСИК

художник

На цій виставці 50 робіт, були вони нещадно відібрані, бо привіз я десь 80. На 90% це цьогорічні полотна. Виставка не тематична, але є тут основні три теми. Вони вічні, на мій погляд. Це природа, архітектура та жінки. Старався, в основному, придержуватися цієї колекції. Можна робити виставку і щомісяця, але для кого і для чого? Якщо показувати одне і те ж саме, люди просто перестануть цікавитися тобою. Коли є що показати – треба показувати щось нове. У мене принцип: двічі одну роботу на виставках етапові, навіть колективні, не подаю.

Твори Тараса Усика звертають увагу глядача, змушують вдивлятися у живопис, дивуватися, замислюватися і співпереживати разом з автором. Виставка у музеї діятиме два тижні.

Більше дивіться в сюжеті UzhInform :




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: