Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які міста України найдемократичніші: рейтинг

Які міста України найдемократичніші: рейтинг
Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень у рамках проекту USAID "Громадяни в дії" оцінили демократичність процедур місцевих рад, які дозволяють жителям впливати на рішення. Рейтинг опублікований на сайті організації.

Найвищий показник — у Чернівцях, 90%, а найнижчий — у Житомирі, 29%. У порівнянні з 2016 роком загальний середній рівень демократичності українських міст зріс на 17%.

Рейтинг топ-10 демократичних міст:

1. Чернівці — 90%
2. Київ — 76%
3. Хмельницький — 75%
4. Львів — 70%
5. Краматорськ — 66%
6. Черкаси — 61%
7-10. Івано-Франківськ — 59%
7-10. Чернігів — 59%
7-10. Ужгород — 59%
7-10. Суми — 59%

Останні п’ять місць посіли: Дніпро (46%), Кропивницький (46%), Сєвєродонецьк (46%), Харків (38%) та Житомир (29%).

Зазаначається, що рейтинг формувався після аналізу 12 рішень міських рад, які регулюють механізми залучення громадян в управлінні своїм містом під час прийняття рішення, а також забезпечення прозорості, відкритості та підзвітності органів місцевого самоврядування, йдеться у результатах аналізу.

Які міста України найдемократичніші: рейтинг

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: