Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коли Україна переводить стрілки годинників на зимовий час у 2018 році

Коли Україна переводить стрілки годинників на зимовий час у 2018 році
В останню неділю жовтня 2018 року в Україні відбудеться перехід на зимовий час. У ніч з 27 на 28 жовтня, а точніше, о 4-й ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. Як пережити перехід на зимовий час з мінімальними наслідками для здоров'я?

Осінь традиційно вважається депресивним періодом, більшість людей важко переживають дощі та холод, скорочення світлового дня, нестачу вітамінів.

А тут ще й переведення годинників на зимовий час, від якого Україна вже вкотре ніяк не може відмовитися.

Хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії – якщо один із цих випадків ваш, то ви перебуваєте в групі ризику.

Ось що потрібно знати про потенційні небезпеки.

1 Згідно з низкою досліджень у перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів і самогубств.

Перша пов'язана зі зміною тривалості сну. Уникнути небезпеки можна, спробувавши поступово підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час.

2 Через загострення осінньої депресії в цей період зростає кількість самогубств. Скорочення світлового дня і відсутність сонячного світла при пробудженні – ключові фактори цього загострення.

Якщо ви схильні до депресії, намагайтеся максимально скоротити кількість стресових ситуацій у своєму житті в цей період, адже будь-яка з них може зіграти роль "спускового гачка".

3 За статистикою в перший день після переведення стрілок на годину назад зростає кількість дорожньо-транспортних пригод.

Якщо ви відчуваєте, що схильні до стресів і загалом схильні нервуватися від браку сну, варто відмовитися від поїздок за кермом.

Загалом же в перші дні після переходу на зимовий час намагайтеся уникати стресових ситуацій і відповідальних справ.

4 Найкращим способом захиститися від негативних наслідків переведення стрілок годинника на зимовий час є сон.

За кілька днів до переведення годинників варто почати лягати спати раніше. Бодай на 15 хвилин, а ліпше на півгодини.

Також у цей період рекомендується уникати денного сну і не пити кави в другій половині дня.

5 Поживний сніданок і прогулянка відразу після того, як щойно зійде сонце, допоможуть "включити" в організмі потрібний час.

Під поживним варто розуміти сніданок з великою кількістю калорій і поживних речовин. З'їжте омлет з беконом, вівсянку, випийте склянку молока або соку.

Прогулянка тривалістю щонайменше 20-30 хв. теж не завадить.

Через пробудження в темряві циркадний ритм організму порушується, пояснюють медики. А від цього ритму безпосередньо залежить робота імунної системи.

Ситний сніданок і прогулянка допоможуть організмові адаптуватися до нового розпорядку дня. Отже, цього дня надважливо намагатися провести якомога більше часу на свіжому повітрі.

А загалом, як зазначають медики, на адаптацію після переведення годинників на зимовий час може знадобитися десь тиждень.

Влітку 2018 року жителі Євросоюзу під час онлайн-голосування підтримали скасування сезонного переведення стрілок годинника, більшість з опитаних проголосували за відмову від зимового часу.

Після голосування Єврокомісія запропонувала країнам ЄС в 2019 році відмовитися від сезонного переведення стрілок годинника і в індивідуальному порядку вибрати як постійний зимовий або літній час.

Згідно з пропозицією ЄК, останній обов'язковий перехід на літній час відбудеться в неділю, 31 березня 2019 року, країни, що вибрали літній час в якості постійного більше не будуть переводити стрілки годинника. Держави-члени, які бажають назавжди залишити зимовий час, в останній раз переведуть стрілки годинника на годину назад в неділю, 27 жовтня 2019 року.

Країни ЄС мають до квітня 2019 року визначитися, який час вони вважатимуть за краще залишити на своїй території.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: