Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські рятувальники нагадують про безпеку

Закарпатські рятувальники нагадують про безпеку
Йдеться про найбільш тривожний у час холодів період року!

Рятувальники Закарпаття в тривожному очікуванні, адже розпочинається черговий осінньо-зимовий пожежонебезпечний сезон, який для місцевих вогнеборців є, зазвичай, найбільш складним, адже на нього припадає чи не найбільша кількість трагічних випадків під час пожеж.

Близько 30-40 відсотків пожеж впродовж осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, а він збігається з так званим опалювальним, стаються через порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, зокрема перевантаження електромереж. Чимало мешканців квартир та житлових будинків у пошуках додаткового тепла починають користуватися допоміжними опалювальними пристроями, які споживають багато енергії. Проводка не витримує і, як наслідок, замикання, а відтак - пожежа. Тому теплої днини краянам непогано було б провести зовнішній огляд та заміри опору електромереж, що дозволяє встановити в яких місцях проводка може не витримати й замінити нестандартні плавкі вставки на електрозапобіжниках. Ось, для наглядності інфографіка щодо безпеки під час експлуатації електрообігрівачів.

Чимала кількість від усіх зареєстрованих пожеж стається й через несправне пічне опалення. Тож треба завчасно підготувати й пічне опалення до зими. А для того аби перевірити, чи справний димар, не потрібно багато знань – білите його та протоплюєте піч. Це дасть змогу проглянути, чи є на ньому тріщини. Якщо є, муруєте. Далі подбайте про пластину з негорючого матеріалу перед топковим отвором грубки, а також не залишайте навіть дерев'яних, не те що інших легкозаймистих матеріалів і рідин поблизу неї.

Рятувальники краю наразі проводять комплекс пожежно-профілактичних заходів, які мали б зменшити негативні наслідки зимового сезону, початок якого ближчає з кожним днем. Проте, вся ця робота буде зведена нанівець, якщо суспільство саме не повернеться до проблем особистої безпеки обличчям. Бо навчити чомусь, і правилам пожежної безпеки зокрема, можна тільки тих, хто хоче цьому навчитися. Інакше вогнеборцям знову доведеться грюкати у зачинені двері, а оперативні зведення таки почнуть поповнюватися трагічними звістками.

Закарпатські рятувальники нагадують про безпеку
Закарпатські рятувальники нагадують про безпеку


У ДСНС України у Закарпатській обаласті



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: