Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стали відомі подробиці аварії на водозаборі "Минай"

Стали відомі подробиці аварії на водозаборі "Минай"
Вночі 24 жовтня, між 1 та 2 годинами ночі сталася аварійна ситуація на водозаборі «Минай», який забезпечує водопостачанням всю лівобережну частину міста та частину правобережної.

Під час проведення запланованих регламентних робіт виникла непередбачувана аварійна ситуація, пов’язана з застарілістю запірно-регулюючої арматури на трубопроводі насосної станції, через який забезпечується подача води в місто. Зворотнім потоком води з водогону було підтоплено машинний зал насосної станції, що й спричинило зупинку водозабору.

Над ліквідацією аварії працює дві одиниці техніки МНС, дві пересувні відкачуючи насосні станції комунального підприємства, бригади слюсарів дільниці водопровідної мережі, служба енергетиків підприємства та черговий обслуговуючий персонал водозабору.

Водозабір «Минай», запущений у 80-ті роки минулого століття. Роботи по заміні запірно-регулюючої арматури та технологічних трубопроводів насосної станції водозабору «Минай», які були передбачені проектом реконструкції, розробленому в 2004 році, не проводились у зв’язку з великим об’ємом фінансування, необхідним для їх проведення та відсутністю необхідних коштів в бюджеті. Згідно державної експертизи, кошторисна вартість проекту в перерахунку на 2016 рік – складала 31,6 млн. грн. Замовником проекту і розпорядником бюджетних коштів на його реалізацію є Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради. В останнє роботи за даним проектом частково проводились у 2007-2008 роках, на суму 6,2 млн. грн. З того часу, через відсутність бюджетного фінансування проект не реалізовувався.

Роботи по ліквідації аварійної ситуації проводяться безперервно до їх повного завершення. Інформація про відновлення водопостачання буде надана додатково.

Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород» приносить вибачення за тимчасові незручності.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: