Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді пройде діагностично-просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з інсультом

В Ужгороді пройде діагностично-просвітницька акція до  Всесвітнього дня боротьби з інсультом
У п’ятницю, 26 жовтня, в Ужгороді в холі ТЦ «Дастор» з 11.00 до 13.00 , до Всесвітнього дня боротьби з інсультом, відбудеться діагностично-профілактично просвітницька акція.

Всім охочим будуть безкоштовно проводити ультразвукове обстеження сонної артерії шиї (лікар-невролог ОКЦНН Олександр Бобровник) , вимірювати артеріальний тиск та надавати інформаційно-консультативну допомогу щодо основних ризиків, ознак та першої допомоги при інсульті.

Акція відбувається за ініціативи та підтримки Закарпатського обласного клінічного Центру нейрохірургії та неврології, обласного Центру здоров’я та Ужгородського Центру ПМСД.

В Ужгороді пройде діагностично-просвітницька акція до  Всесвітнього дня боротьби з інсультом


ДОВІДКОВО:
В Україні щороку діагностують близько 140 тисяч інсультів. На жаль, тільки 20% українців після інсульту повертаються до нормального життя. Решта або помирають, або живуть з інвалідністю.

Симптоми інсульту:
М – мовлення. Раптове порушення мови або людина не може дати відповідь на питання.
О – очі. Раптова втрата зору чи чіткого бачення очима.
З – запаморочення. Запаморочення або втрата рівноваги.
О – обличчя. Поява асиметрії під час мовлення на обличчі
К – кінцівки. Оніміння або раптова слабкість
29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом
29 жовтня, – Всесвітній день боротьби з інсультом. Це – щорічний захід, який було започатковано в 2006 році Всесвітньою організацією інсульту (WSO).
За даними ВООЗ, в результаті інсульту помирають 6,7 мільйона чоловік у рік в усьому світі. На судинні захворювання припадає більше половини смертей, причому, якщо нещодавно інсульт зустрічався, в основному, у пацієнтів старше 55-60 років, то зараз близько третини випадків припадає на осіб у працездатному віці (30-40 років).


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: