Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перехід на зимовий час 2018: коли і в який бік в Україні переведуть годинники

Перехід на зимовий час 2018: коли і в який бік в Україні переведуть годинники
Вперше ідея переведення годинників виникла ще в 18 столітті, а її автором був сам Бенджамін Франклін!

У 2018 році переведення годинників на зимовий час в Україні відбудеться в останню неділю жовтня. В ніч з 27 на 28 жовтня о четвертій годині ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. У цей день ви зможете поспати трошки довше.

Відзначимо, що вперше ідея переведення годинників виникла ще в 18 столітті, а її автором був сам Бенджамін Франклін! Під час перебування в Парижі він зауважив, що вже в той час люди любили засиджуватися вечорами, випалюючи величезну кількість свічок і олії для новомодних в той час ламп. І він подумав, що зміна часу всього на годину дозволила б заощадити величезну кількість ресурсів.

Німеччина і Англія вже в 1916 році офіційно перейшли на літній час з метою економії енергії: навесні стрілки всіх годинників переводилися на годину вперед і поверталися назад восени. З тих пір годинник почали переводити більше ста країн, пише журнал "Вокруг света".

Таким чином, переведення годинників здійснюється для того, щоб люди могли працювати довше і, при цьому, менше використовувати штучне освітлення. Адже і зараз ми встаємо на початку світлового дня, а лягаємо значно пізніше його кінця.

Примітно, що вчені стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Але, незважаючи на зайву годину сну, нам все одно важко звикнути до нового режиму.

Дотримуйтесь простих правил і перехід на зимовий час в 2018 році пройде непомітно:

Дайте організму відпочити, не перевантажуйте себе зайвими справами.
Намагайтеся уникати фізичних і емоційних навантажень.
Дотримуйтесь правильного раціону.
Відмовтеся від алкоголю і шкідливої їжі, пийте більше води.
За тиждень до переведення годинника на зимовий час дотримуйтесь правила: кожен день лягати спати на 15 хв. раніше, ніж зазвичай.
Увечері перед сном намагайтеся приймати теплу ванну, пийте трав'яні чаї і налаштовуйте себе тільки на позитивні думки.
Прогулянки - найкраща панацея.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: