Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Євробляхи" як і раніше незаконні: Южаніна пояснила рішення Верховного суду

"Євробляхи" як і раніше незаконні: Южаніна пояснила рішення Верховного суду
Влітку 2018 року Верховна Рада в першому читанні проголосувала проекти законів щодо зменшення акцизу на розмитнення автомобілів та збільшення відповідальності за використання нерозмитнених авто. Між тим вища судова інстанція України опублікувала рішення у справі Михайла Козинця, який оскаржував те, що його визнали винним у порушенні митних правил і оштрафували.

Однак, з постанови Верховного суду не випливає, що зазначене рішення може бути прецедентом для інших подібних випадків. Про це в прямому ефірі "24 каналу" розповіла голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, у справі Козинця позивач оскаржував застосування до нього частини 2 статті 469 Митного кодексу про накладення адміністративного штрафу за порушення строків транзиту. Саме застосування цієї статті некоректне, адже там не йдеться про відповідальність за такі порушення. Але Суд не постановляв, що Михайло Козинець не порушив законодавство. Зазначено виключно те, що до порушника застосували не ту статтю митного кодексу, яку мали б.

"У чому причина цього – буду розбиратися", – підсумувала Южаніна.

Також вона повідомила, яка, на її думку, доля чекає проголосований Радою у першому читанні законопроект про "євробляхи", автором яких, власне, і є Ніна Южаніна.

"Ми маємо розглянути на наступному засіданні комітету ці законопроекти і одразу винести їх у зал. І це буде правильно. Адже на сьогодні ми вже отримали відповіді від усіх міністерств щодо поправок", – зазначила депутат.

Нагадаємо, Верховний Суд визнав законним безстрокове використання громадянами автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених в країну в режимі "транзит".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: