Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як підвищують правову грамотність закарпатців

Як підвищують правову грамотність закарпатців
Указом Президента України 2018 рік оголошено в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!", який покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Відтак, одним із пріоритетних напрямків роботи органів юстиції області є правова освіта населення та організація надання громадянам безоплатної первинної правової допомоги, відповідно до основних напрямків проекту «Я маю право!», що був ініційований саме Міністерством юстиції України.

За інформацією прес-служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, реалізація проекту здійснюється в таких основних формах, як проведення правоосвітніх заходів, організація роботи громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги та організація роботи виїзних консультативних пунктів, а також широке висвітлення діяльності органів юстиції та законодавства з різноманітних питань через засоби масової інформації соціальні мережі.

Докладніше про це "Закарпатському кореспонденту" повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євген Когутич:

"Протягом цього року, станом на 1 жовтня, в області ми провели близько тисячі правоосвітніх західів: флешмоби, вуличні інформування, семінари, конкурси, спільні наради, круглі столи, лекції, тощо. З метою вдосконалення правоосвітньої підготовки учнів та студентів загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, розвитку правової культури молоді, продовжено практику проведення різноманітних правоосвітніх заходів у навчальних закладах області. При Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області продовжує роботу громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги, де за 9 місяців цього року надано 373 консультації громадянам".


До слова, основними темами інформаційних кампаній, які проводило Головне територіальне управління юстиції у поточному році, були посилення відповідальності за несплату аліментів (ЧужихДітейНеБуває); стягнення заборгованості по заробітній платі; протидія булінгу (СтопБулінг); права захисників України (ПраваЗахисників, ВетеранеЗнайСвоїПрава); протидія домашньому насильству (СтопНасильство); пілотні проекти та сучасні сервіси у сфері ДРАЦС; оренда землі та антирейдерство.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: