Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціни на автогаз на АЗС встановили історичний рекорд

Ціни на автогаз на АЗС встановили історичний рекорд
У період з 19 по 22 жовтня вартість автогазу (LPG) на українських заправках знову зросла на 10-50 коп./Л і оновила історичні максимуми. Про це свідчать дані моніторингу ринку нафтопродуктів компанії UPECO.

Так, за вихідні вартість скрапленого газу росту практично у всіх учасників ринку. На 20 коп./л автогаз подорожчав АЗС WOG і Shell, до 16,78 і 16,39 грн/л відповідно. На заправках БРСМ-Нафта газ подорожчав на 20 коп./л до 16,29 грн/л.

У мережі АЗС SOCAR і Glusco ціна на газ збільшилася на 40 коп./л, до 16,79 грн/л і 16,49 грн/л відповідно. Крім того, на АЗК AMIC в Києві LPG підвищився на 10 коп./л, до 16,35 грн/л. На заправках Marshal автогаз підвищився на 10 коп./л 15,80 грн/л.

Крім національних операторів вартість автогазу підвищували майже всі регіональні гравці: Укргазвидобування, Род-Ник, Олас, Катрал ЮГ, ZOG, Gas Point, Jazz Oil, Mango.

Таким чином, за станом на 22 жовтня середня вартість скрапленого газу в Україні підвищилася до 16,13 грн/л, досягнувши абсолютного цінового максимуму.

Попередній ціновий рекорд був зафіксований в кінці серпня 2017 року, коли ціни на заправках збільшилися до 16,05 грн/л.

Причинами подорожчання скрапленого газу на заправках називають зростання міжнародних котирувань, а також дефіцит з імпортними поставками. Однією з причин наростаючого дефіциту учасники ринку називають збої в роботі Укрзалізниці.

Ціни на автогаз на АЗС встановили історичний рекорд
Ціни на автогаз на АЗС встановили історичний рекорд
Ціни на автогаз на АЗС встановили історичний рекорд

Як відомо, за підсумками минулорічного зростання цін АМКУ звинуватив низку мереж АЗС у змові на ринку автогазу. Також Антимонопольний комітет оштрафував на 41 млн грн відразу п'ять найбільших мереж АЗС за узгоджене підвищення цін на скраплений газ наприкінці літа 2017 року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: