Вхiд на сайт
Авторизацiя

Отримувачів субсидій перевірятимуть інспектори: хто під загрозою

Отримувачів субсидій перевірятимуть інспектори: хто під загрозою
Отримувачів субсидій можуть внести в "сірі" та "білі" списки.

Будуть жорстко перевіряти тих, хто міг приховати реальну інформацію про свої доходи.

"Одним з аспектів розвитку ситуації на майбутнє ми бачимо необхідність введення вибіркових перевірок, які будуть базуватися на ризикоорієнтованих підходах. Тобто ми говоримо про те, що нам необхідно оцінювати ризик шахрайства з боку можливого потенційного одержувача на етапі звернення, і потім вже формувати так би мовити "сірі" та "білі" списки, що дають можливість перейти до перевірки тих, хто потенційно може надавати недостовірну інформацію", - заявив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Перевіряти субсидії повинні інспектори, які не підкоряються територіальним підрозділам органів соцзахисту.

"Кожне домогосподарство перевірити нереально. Це повинна бути армія інспекторів. Тому потрібно міняти принципи, щоб ми розуміли, хто може теоретично порушувати", - зазначає чиновник.

У липні 2018 року в Україні запрацював реєстр отримувачів субсидії. Громадяни мають вільний доступ до нього. Водночас у реєстрі немає персональних даних. Це закрита інформація. Завдяки нововведенню вдалося виявити понад 20 тис. українців, які отримували подвійну субсидію.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: