Вхiд на сайт
Авторизацiя

Влада вкотре не виконує свої обіцянки: на підвищення зарплат вчителям немає грошей

Влада вкотре не виконує свої обіцянки: на підвищення зарплат вчителям немає грошей
110 мільярдів гривень не вистачає, щоб збільшити зарплатню працівникам освіти до обіцяних 11 тисяч. Такі зміни передбачені Законом «Про освіту» і мали б бути здійснені до 2020 року. Проте, щоб закласти у держбюджет 2019 року відповідні зміни, елементарно немає коштів. У цьому нещодавно зізналася міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Ситуацію прокоментував заступник керівника обласного осередку партії «Наш край» Іван Синетар:

Влада вкотре не виконує свої обіцянки: на підвищення зарплат вчителям немає грошей
«Пояснення просте і водночас досить невтішне. Взагалі дивно, що поки взагалі немає колапсу державного бюджету. Як пам’ятаємо, ще в серпні був невеликий дефолт, коли не було змоги виплатити пенсії. Тоді влада заявила, що це технічна затримка, але фактично – грошей просто не було. Зі скрипом тоді цю заборгованість закрили. Зараз знову відбувається девальвація гривні – вкотре увімкнено станок для друку грошей. Адже Україна, на жаль, сама не заробляє. А ті кошти, що дають такі підприємства як НАК «Нафтогаз», давно просто виводять з країни. Вони не йдуть на потреби українців. У цій ситуації важко говорити про збільшення зарплатні як вчителям, так й іншим бюджетникам», - констатував політик.

Водночас прогнози фінансових аналітиків на кінець року знову невтішні. У грудні, економічна ситуація може ще більше ускладнитися, тож знову існує загроза затримки зарплатні працівникам бюджетної сфери. «Наш край» закликає владу задіяти всі ресурси для того не допустити цієї ситуації і захистити простих українців.

Прес-служба Закарпатської обласної партійної організації ПП «Наш край»


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: