Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські українці продовжують отримувати паспорти від Угорщини попри масштабний скандал

Закарпатські українці продовжують отримувати паспорти від Угорщини попри масштабний скандал
Угорщина не припинила видавати другі паспорти українським угорцям після масштабного скандалу, а лише перенесла урочисту церемонію вручення із Закарпаття до угорську територію.

Про це йшося під час візиту делегації з Угорщини на Закарпатті, яка зустрілася з представниками угорських організацій України, передає LB.ua.

"Будапешт доручив тимчасово призупинити торжества при врученні громадянства на території Закарпатської області – тепер вони будуть проходити на території Угорщини у присутності органів місцевого самоврядування прикордонного з Україною регіону Саболч-Сатмар-Берег", - йдеться в матеріалі.

Крім того, Будапешт проводить розслідування  появи скандального відео з консульства в Берегові. А також угорські органи безпеки посилили перевірку осіб, які подають документи на отримання угорського громадянства за спрощеною процедурою.

Читайте також: Попри блокування Угорщини у Брюсселі відбудеться засідання комісії Україна-НАТО

Угорські організації України - Товариство угорської культури Закарпаття і Демократичний союз угорців України своєю чергою повідомили, що через посилення оглядів представників угорської меншини на україно-угорському кордоні на предмет наявності угорського паспорта тепер відновлено роботу служб правової допомоги за участю юристів і угорських консульств.

Зазначається, що раніше така служба існувала 2015 року – тоді юристи допомагали угорцям Закарпаття уникати мобілізації в ЗСУ.

Джерело.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: