Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Ужгородщині у розпалі сезон полювання на фазана

На Ужгородщині у розпалі сезон полювання на фазана
В мисливських угіддях Ужгородського лісгоспу триває полювання на пернату дичину. На початку жовтня відкрили полювання по ліцензії на фазана. Попереду, тобто з 23 листопада по 18 січня – полювання на хутрового звіра. Всіх бажаючих запрошуємо на активний відпочинок.

За словами Ужгородського районного мисливствознавця Юрія Глаголича одна з найбільших проблем сьогодення – це браконьєрство, яке тотально зменшує всі зусилля господарства. Для боротьби з браконьєрством в господарстві створена мобільна бригада. Для охочих піти на полювання варто обов'язково треба дотримуватись правил безпеки, зокрема й в одязі. Він має бути яскравим, містити світловідбивні елементи. Або ж носіть спеціальний жилет.

Зброя має бути зареєстрована, перевозити її треба у спеціальному чохлі. Діставати її можна перед полюванням і не менше, ніж за 200 метрів від населеного пункту.

Днями полювання є середа, субота й неділя. За один вихід мисливець може добути три голови фазана

Директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий розповів і про те, чому самець фазана яскравий, а фазанка сіренька:

- Коли звірі в лісі рішили організувати бал, фазанка, яка дуже любила свого фазана, вона почала його нараджати, доглядати за ним, і він вийшов дуже гарний, красивий, з хвостом, а часу в неї не залишилося, сіренька невзрячна. Це така биль, а насправді фазанка сідає на яйця весною і для того, щоб їй було маскуватися, вона така сіренька. До речі, варто зазначити, що на самок фазана не полюють, адже вони продовжують популяцію, інформує прес-служба Закарпатське ОУЛМГ.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: