Вхiд на сайт
Авторизацiя

Клімкін розповів, чи каратимуть українців за подвійне громадянство

Клімкін розповів, чи каратимуть українців за подвійне громадянствоМіністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що влада не каратиме тих жителів Закарпаття, які окрім громадянства України, отримали ще й паспорт Угорщини. Про це Клімкін заявив на прес-конференції в Ужгороді.

Глава МЗС відмітив, що зараз панує емоційна хвиля навколо того, що Україна вислала угорського консула з країни.

Друге громадянство не передбачене українським законодавством, але прямого покарання за це немає, і от усі ці петиції, які дуже турбують зараз угорську громаду – звичайно ми їх засуджуємо. Яким чином можна говорити про депортацію наших громадян, які хоча і протиправно набули друге громадянство, але тим не менше, ми ж їх за це не караємо,
– наголосив Клімкін.

За його словами, чутки про нібито депортацію осіб, які мають подвійне громадянство, є "ідіотськими".

"Я ще раз це пояснив, що не хвилюйтесь, оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: всіх будуть з дуальними паспортами тепер депортувати. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Не пропускати через кордон. Кого не пропускати, для чого? І оці ідіотські міфи – вони реально розповсюджуються", – заявив він.

Дипломат зауважив, що частина таких міфів йде з угорських ЗМІ.

"Ми знаємо, оскільки там все, що завгодно написали. Але тим не менше, це звичайно провокаційна петиція, її ми маємо засудити. Але чітко сказати – виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українськими законами, ці закони потрібно виконувати. Але карати за це подвійне громадянство ніхто не збирається", – наголосив Клімкін.

Окрім того, глава МЗС згадав про статтю 19 закону про державну службу, де сказано, що в разі подвійного громадянства, особа не може бути держслужбовцем.

4 жовтня Україна оголосила консула Угорщини в Берегові Закарпатської області "персоною нон ґрата" (небажаною особою) та наголосила, що той повинен покинути територію України протягом 72 годин. У відповідь на це офіційний Будапешт, зі свого боку, заявив про вислання українського консула.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: