Вхiд на сайт
Авторизацiя

Інфляція у вересні підскочила

Інфляція у вересні підскочилаІнфляція на споживчому ринку у вересні поточного року порівняно з попереднім місяцем становила 1,9%, з початку року – 5,6%.

Про це свідчать дані Держстату.

Як наголошується, на споживчому ринку у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.

"Найбільше - на 14,1% - подорожчали яйця. На 3,3–1,4% зросли ціни на хліб, сало, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, рис, масло. Водночас, на 2,9–0,2% подешевшали фрукти, овочі, цукор", - йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, у тому числі тютюнові вироби – на 1,1%, алкогольні напої – на 0,4%. Одяг і взуття подорожчали на 8,6%, зокрема, взуття – на 9,9%, одяг – на 7,9%.

Крім того, зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 1,1%, каналізацію – на 0,9%.

"Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,8% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 5,4%", - повідомляє Держстат.

Як повідомлялося, в серпні Держстат зафіксував нульову інфляцію.

Економічна правда


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: