Вхiд на сайт
Авторизацiя

Завтра ужгородці матимуть змогу визначати рівень своєї тривожності

Завтра ужгородці матимуть змогу визначати рівень своєї тривожності10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я. Його мета – привернення уваги до проблем психічного здоров’я у світі та зменшення випадків депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості. Девіз 2018 року – «Молоді люди і психічне здоров'я в мінливому світі» («Уoung people and mental health in a changing world»).

У рамках відзначення цього дня в Ужгороді з 11.00 до 13.00 в ТЦ "Дастор" працівниками обласного Центру здоров'я всім бажаючим буде проводитися тестування з метою визначення рівня тривожності. Також надаватиметься консультативна допомога фахівцями-психологами та медиками, розповсюджуватимуться тематичні інформаційні матеріали.

Довідка

Згідно з даними ВООЗ, на психічні захворювання у світі страждають понад 450 мільйонів людей. В західних країнах кожна сьома людина має розлади мислення або схильна до депресій та алкоголізму. Підлітковий вік і ранні роки дорослого життя ­- це час, коли відбуваються великі зміни: закінчення школи, початок самостійного життя, навчання або нова робота. Для багатьох - це захоплюючі часи. Однак вони можуть бути часами стресу і побоювань. У деяких випадках почуття, якщо їх не визнавати і не керувати ними, можуть привести до психічних захворювань. Використання сучасних онлайн-технологій, безсумнівно, приносить багато переваг, проте також може спричинити додатковий тиск, оскільки збільшується зв'язок людини з віртуальними мережами. Багато підлітків живуть в районах, постраждалих від надзвичайних ситуацій, таких як конфлікти, стихійні лиха та епідемії. Молоді люди, що знаходяться в таких ситуаціях, особливо вразливі до психічних розладів і хвороб.

Половина всіх психічних захворювань починається з 14-ти років, проте більшість таких захворювань залишаються невиявленими. Серед причин психічних захворювань у підлітків, депресія є третьою провідною… Самогубство - друга провідна причина смерті серед 15-29-річних. Шкідливе вживання алкоголю і наркотиків серед підлітків є серйозною проблемою в багатьох країнах і може привести до ризикованої поведінки, такої як незахищений секс або небезпечне керування авто. Занепокоєння викликає також порушення харчової поведінки серед молоді.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: