Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кончина апостола Іоана Богослова: чого не можна робити цього дня

Кончина апостола Іоана Богослова: чого не можна робити цього дня
Іоан Богослов — це святий, який, згідно з церковною традицією, вважається одним із 12 апостолів Ісуса Христа. Йому присвячено кілька свят — 21 травня, 13 липня і 9 жовтня. Жовтневе свято — це день кончини Іоана Богослова.

Що можна, а чого не можна робити цього дня?

Іоану Богослову Ісус доручив піклуватися про Богородицю. Його життя було довгим: старець прожив більше століття і помер власною смертю. Його життєвий шлях був присвячений допомозі людям: він піднімав мертвих і зціляв хвороби. У могилу він ліг з власної волі, але за деякий час її розкрили, але тіла там не виявилося.

Чого не можна робити
Забороняється різати овочі — урожай стане чорним і гнилим.

В першу половину дня працювати можна, а в другу — ні. У народі кажуть, що люди, які в цей день важко працюють — викличуть погану погоду.

На Іоана Богослова не можна їсти часник і цибулю, бо всю зиму снитимуться мертві.

Цього дня можна передбачити, якою буде зима: якщо берези почнуть облітати — теплою, якщо осика скине зелене листя — холодною.

Про що моляться святому
Іоан Богослов вважається покровителем усіх, хто зайнятий в інформаційній сфері і має відношення до книг і книговидавництва. Йому моляться про зцілення від різних недуг, про злагоду та любов між подружжям, про зберігання чистоти і цнотливості. Молитви перед його іконою допомагають знайти хороших друзів, міцну сім'ю і охороняти її від сварок та злих намірів інших людей.

Кончина апостола Іоана Богослова: чого не можна робити цього дня

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: