Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україні доведеться шукати заміну вугіллю через його рекордне подорожчання в Європі – Bloomberg

Україні доведеться шукати заміну вугіллю через його рекордне подорожчання в Європі – Bloomberg


Вартість вугілля в Європі підскочила до 100 доларів за тону, що приносить більше користі виробникам альтернативної енергії, ніж шахтарям. За даними Bloomberg, компанії у сфері відновлюваної енергетики очікують пожвавлення переходу на «зелені» енергоресурси та збільшення доходів. Шукати заміну вугіллю доведеться й Україні, передає Хвиля.

Нинішня ціна вугілля є найвищою за останніх 5 років. Це змушує замислюватися про енергоефективність та дає поштовх технологіям. Зростання цін на вугілля відбувається через рекордний попит на енергоносії в Китаї, який підвищив вартість всіх видів палива для генерації електроенергії. Через це поставки в Європу скоротилися, а вартість кіловата зросла всюди: від Великобританії до Італії. Уряди європейських країн активно працюють над скороченням шкідливих викидів та переходом на відновлювані джерела енергії. Зокрема комунальні служби все частіше роблять ставку на сонячні і вітрові електростанції замість вугільних. Альтернативу почали шукати й в Україні, яка виробляє третину своєї електроенергії з вугілля. У полі зору опинилися ядерна енергетика і природний газ. Через російську агресію і знищення більшості шахт, Україна імпортує більшу частину потрібного їй вугілля. Однак його вартість змусить інвестувати в інші сектори: компанії не хочуть будувати нові електростанції на такому виді палива.

«У Західній Європі не побудували жодної нової вугільної станції, так само, як і в США. Відновлювані джерела енергії отримають найбільшу частку ринку електроенергії», – переконаний співголова групи глобальних природних ресурсів Goldman Sachs Group Inc Гонзало Гарсія.
У гірничодобувній сфері теж не відбулося «вугільного буму», не дивлячись на зростання цін. Anglo American Plc і BHP Billiton Ltd запевнили, що не витрачатимуть кошів на розробку нових шахт. Rio Tinto Plc розпродала свої шахти, а Glencore Plc не хоче відкривати нових.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: