Вхiд на сайт
Авторизацiя

''Дуже небезпечне явище'': Супрун застерегла українців від ''сумної традиції''

''Дуже небезпечне явище'': Супрун застерегла українців від ''сумної традиції''
Підпалювання залишків рослин, сухої трави або листя загрожує не лише здоров'ю людини, а й екосистемі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун додавши, що підпал залишків рослинності "це дуже небезпечне явище".

"В українському сільському господарстві досі є сумна традиція - восени, після збору врожаю, підпалювати рештки рослин, сухої трави або листя", - зазначила чиновниця.

Супун пояснила, що підпалювати залишки рослин — шкідливо, не екологічно та нецивілізовано, та перерахувала всі жахливі наслідки подібних дій.

"Тварини, птахи та комахи гинуть у вогні або помирають від нестачі їжі. Руйнується верхній шар ґрунту. Разом із димом у повітря потрапляють отруйні речовини — окиси азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Викиди в повітря парникових газів руйнують клімат", - розповіла в.о. міністра.

До того ж, за словами Супрун, вогонь може легко перекинутися на ліси або домівки людей, які живуть поруч.

"Шкідливі звички загрожують не лише вашому здоров’ю, а цілій екосистемі", - резюмувала вона.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: