Вхiд на сайт
Авторизацiя

14 нових членів ЦВК приступили до обов'язків

14 нових членів ЦВК приступили до обов'язків
14 новопризначених членів Центральної виборчої комісії приступили до виконання своїх обов'язків. У п'ятницю на засіданні Верховної Ради вони зачитали присягу, передають Українські Новини.

Зокрема, вони поклялися дотримуватися позапартійну позицію, Конституцію і закони, бути чесними, об'єктивними та неупередженими у вирішенні питань ЦВК, забезпечувати реалізацію і захист виборчих прав громадян.

За законом членам Центрвиборчкому забороняється після обрання бути членами політичних партій і виконувати їх доручення. Комісія є незалежним державним органом і втручання будь-яких інших органів держвлади, місцевого самоврядування або їх посадових осіб у діяльність ЦВК законом заборонені.

Після прийняття присяги на засіданні ЦВК таємним голосуванням має бути обраний її голова, після чого він внесе кандидатури заступників і секретаря.

За квотою партії "Блок Петра Порошенка" в ЦВК були делеговані 5 членів: Світлана Кустова (адвокат, екс-помічниця Петра Порошенка в Раді і його уповноважена особа та БПП на виборах у 2014), Віталій Плукар (завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента), Ольга Желтова (заступник керівника секретаріату комітету Ради з питань правової політики і правосуддя), Михайло Вербенський (директор департаменту аналітичної роботи та організації управління Міністерства внутрішніх справ) і Лотюк Ольга (доцент кафедри конституційного права КНУ ім. Шевченка).

За квотою "Народного фронту" були обрані 3 члени: Наталія Бернацька (перший заступник міністра юстиції), Ірина Єфремова (депутат від НФ) і Шипілов Леонтій (доцент кафедри правознавства Національного університету "Києво-Могилянська академія").

Від фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" в ЦВК був призначений Андрій Євстігнєєв (доцент кафедри екологічного права юридичного факультету КНУ ім. Шевченка, помічник на громадських засадах депутата Бориса Тарасюка), від Об'єднання "Самопоміч" - Євген Радченко (директор з розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна"), від Радикальної партії Олега Ляшка – Тетяна Юзькова (депутат від РП).

Від групи "Воля народу" призначена Тетяна Сліпачук (партнер юридичної фірми "Sayenko Kharenko"), від Партії "Відродження" - Алла Басалаєва (суддя Дарницького районного суду Києва).

Як повідомляли Українські Новини, Рада звільнила 13 з 15 членів ЦВК в зв'язку з завершенням строку їх повноважень.

Термін повноважень 12 з них закінчився 1 червня 2014 року, ще одного – 3 лютого 2017 року.

Оскільки строк повноважень членів комісії становить 7 років, двоє членів звільнені не були: Олег Діденко Катерина Махницька, які були призначені у квітні 2014 року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: