Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Чехії планують провчити мафію, яка наживається на українських заробітчанах

У Чехії планують провчити мафію, яка наживається на українських заробітчанах
Про це пише авторитетне чеське видання iDNES, парламент Чехії схвалив у першому читанні важливі зміни в Закон про перебування іноземців. Наразі зміст законопроекту вивчають парламентські комітети з питань безпеки і закордонних справ.

Зокрема екс-міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец вніс пропозицію, аби дозволи на роботу оброблялися тільки на території Чеської Республіки.

– Робочі дозволи будуть оброблятися лише в Чеській Республіці, куди трудові мігранти прибудуть як звичайні туристи. Це дозволить чеським компаніям залучати більше співробітників з України, в обіх міжнародної мафії, – сказав він на засіданні Комітету з питань безпеки, обговорюючи поправки уряду щодо Закону про перебування іноземців.

– Мафія наживається на цих людях. А вони багато чого можуть роботи у нас. Це спосіб обмежити джерело доходів організованої злочинності, – зазначив Хованец.

Законопроект також вводити обов’язкові інтеграційні курси для мігрантів, які іноземці будуть зобов’язані пройти після переїзду до Чехії. Таким способом МВС Чехії хоче вчасно адаптувати нових мігрантів до життя в країні. На курсах іноземців ознайомлять з правами і обов’язками, місцевими традиціями, звичаями, європейськими цінностями. Курси будуть проходити в Центрах підтримки інтеграції іноземців у всіх областях Чехії. До 2020 року держава готова виділити на ці центри і курси 142 млн крон.

– Невиконання цього курсу буде злочином, за який загрожує штраф в десять тисяч крон, – сказав заступник міністра внутрішніх справ Петр Млсна.
Це стосується тільки іноземців з країн, що не входять до Європейського Союзу.

Також зміни дозволять вводити квоти на економічних мігрантів, щоб знизити навантаження на чеські консульства за кордоном. Квоти, в першу чергу, стосуються трудових мігрантів, але при необхідності їх можуть ввести і для іноземних підприємців.

– Уряд повинен передбачити, що, наприклад, в Україні може бути подано тисячу заяв на роботу вже цього року, – заявила Млсна.

Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Хамачек також вніс поправку про прискорення процедури анулювання дозволу на перебування іноземця, яка повторно вчинила умисні кримінальні злочини. За словами Хамачека, нині процедура позбавлення дозволу на перебування може тривати 2 роки. Міністр пропонує скоротити її до півроку і починати після трьох судимостей.

Нагадаємо також, що в Чехії розглядають зміни до законодавства про громадянство, зокрема, є намір спростити його отримання, утім українців це не стосуватиметься.

Джерело.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: