Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як зміняться ціни на "борщовий набір" у жовтні: прогноз експерта

Як зміняться ціни на "борщовий набір" у жовтні: прогноз експерта
У жовтні ціни на овочі борщового набору змінюватимуться різноспрямовано: цибуля та морква дешевшатимуть, картопля та капуста дорожчатимуть, а ціна буряку лишиться незмінною. Про це УНН повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“У жовтні ми побачимо зовсім різні тенденції. Щось буде зростати, щось падати. Єдиної тенденції не буде з різних причин: брак овочів хорошої якості, погодні умови тощо”, — сказав Дорошенко.

Як уточнив експерт, ціна на цибулю лише за останній тиждень зросла на 50%. Це означає, що ціна на неї все ж таки почне сповзати вниз у жовтні, приблизно на 20-25%. Хоча потім знову піде догори.

За його словами, у жовтні також, імовірно, зростатиме ціна на картоплю на відсотків 5%. Ціна на капусту також потроху збільшуватиметься. При цьому ціна на буряк лишиться на попередньому рівні, хоча можливі незначні коливання як в сторону збільшення, так і зменшення.

За прогнозом Дорошенка, морква також має подешевшати, оскільки зараз відбулось зростання її ціни, через те, що був певний її дефіцит.

“Але вона ще є на полях. Через дощі її не могли збирати у повному обсязі і тому був штучний дефіцит через погодні умови. З іншого боку, наразі практично зібрані середні сорти моркви, а будуть ще пізні сорти. Завдяки їм ми зможемо оцінити, скільки взагалі зібрано моркви, і таким чином ціна почне формуватись більш стабільно”, — додав експерт.

При цьому, як передбачає він, всі інші овочі у жовтні значно подорожчають: кабачки, баклажани, солодкий перець, помідори, огірки.

“Кабачки можуть подорожчати у 10-15 разів порівняно із літніми цінами. Адже вітчизняного вже немає і ми починаємо імпортувати”, — пояснив Дорошенко.

Нагадаємо, на початку літа найдорожчий овочевий кошик був у Києві — 87,9 грн, а найдешевший у Запорізькій області — 58,6 грн.

Джерело: УНН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: