Вхiд на сайт
Авторизацiя

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень
2018 року, за словами синоптиків, осінь повинна бути мінливої – українцям обіцяли, з одного боку, багато дощів, проте – цілих два Бабиних літа. Дощі поки що відступили, а сонце визирнуло і дало трішки тепла. Але що буде далі? Сайт "Сегодня" дізнався, якої погоди чекати в останні дні вересня і перші дні жовтня.

У суботу, 29 вересня в Україну знову повертаються дощі – мокро буде практично скрізь на заході (крім Волинської та Рівненської областей), на півночі і в центрі, повідомляє Укргідрометцентр. А на півдні і в східній частині країни буде хмарно, без опадів. Знову відчутно похолодає: в західних, північних і центральних областях середня температура вдень становитиме 12-14 градусів тепла, в східній і південній частинах України – 19-21 градус вище нуля.

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

У неділю, 30 вересня по всій країні сухо, вдень від +14 до +16 градусів (і тільки на півдні вдень від 17 до 19 тепла).

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

У понеділок, 1 жовтня погода в Україні залишиться практично такою ж, як у неділю – робочий тиждень почнеться з сонячного, прохолодного дня.

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

У вівторок, 2 жовтня знову варто чекати опадів – дощі пройдуть у західних, південних і східних областях. У центрі і на півночі сухо. На заході опади принесуть невелике похолодання (вдень від 12 до 15 градусів), на решті території стовпчик термометра коливатиметься в тому ж діапазоні, що й напередодні – від 14 до 16 градусів в північних і центральних областях, і 17-19 на сході й на півдні.

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

У середу, 3 жовтня дощі заллють всю Україну. У найзахідніших регіонах вдень температура опуститься до 10-12 градусів нижче нуля, в північних областях – до 11-13 градусів. У центрі очікується 14-17 градусів тепла, у східних областях і на півдні – 17-20 градусів.

Осінь знову вередує: прогноз погоди в Україні на тиждень

Народний прогноз погоди

29 вересня – цього дня вшановується пам'ять святого Євфимії Всехвального. Чим тепліше і сухіше буде на Євфимію, тим пізніше настане зима, а сильних холодів можна не боятися, пише сайт "Синоптик".

30 вересня відзначається день пам'яті святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. З цього часу уже можуть бути перші заморозки у повітрі нижче 2 градусів морозу. Цього днья може бути як дощова і холодна погода, так і ясна, сонячна.

1 жовтня вшановується пам'ять мучениці Аріадни. Яка погода 1 жовтня, така буде й 1 квітня.

2 жовтня – цього дня вшановується пам'ять мучеників Трохима, Саватія і Зосими Пустельника. Цього дня бував і перший снігопад. Якщо до цього дня лист з берези і дуба опав повністю – потрібно чекати сувору зиму.

3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакіди. У народі цей день називався Астаф’єві вітри або Астаф'ій Вітряк. День, зазвичай, бував вітряний, і за вітром судили про погоду: якщо вітер північний – близько холоднеча; південний вітер – до тепла; західний – до мокроти, дощів, а східний – до ясної погоди.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: