Вхiд на сайт
Авторизацiя

Погодні сюрпризи: закарпатські синоптики зафіксували черговий рекорд

Погодні сюрпризи: закарпатські синоптики зафіксували черговий рекорд
Погодні сюрпризи кінця вересня відчули всі закарпатці та гості краю.

Здавалося, що для літнього тепла немає перепон у першому осінньому місяці, адже ще минулого тижня на Закарпатті зберігалася майже тридцятиградусна спека, навіть було досягнуто історичних рекордів, які трималися непохитними більше половини століття.

ДО ТЕМИ:
Метеорологи Закарпаття зафіксували погодні аномалії

Натомість минулими вихідними та на початку нового робочого тижня циклон приніс відчутне зниження температури та навіть довгоочікувані опади, які значно не вплинули на рівень води в річках, але створили передумови для початку грибного сезону.

Про таку зміну погоди раніше повідомляли гідрометеорологи та навіть розповсюдили штормові попередження на різку зміну погоди та ризик виникнення стихійних гідрометеорологічних явищ.

Як повідомив «Закарпатському кореспонденту» Василь Манівчук, начальник Закарпатського центру з гідрометеорології, такі явища не рідкість у цей період року, адже відбувається перехід від західного та південно-західного переносу повітря на північний та північно західний.

«У цьому випадку на погоду Закарпаття вплинув потужний циклон, який, пройшовши через весь європейський континент, унаслідок своєї циркуляції приніс прохолодне арктичне повітря, що призвело до різкого вихолодження атмосфери, аж до від’ємних значень. Так, у ніч на вівторок зафіксовано заморозки в повітрі високогір’я Карпат (гора Плай мінус один градус, а ось в районі гори Говерла температура сягнула мінус два градуси). Така прохолодна погода супроводжувалася невеликою кількістю опадів, що призвело до виникнення опадів у вигляді снігу», - пояснює Василь Манівчук.

Стрибок температур ще менше ніж тиждень тому склав близько тридцяти градусів, а вже днями закарпатські синоптики зафіксували рекорд із мінімальних температур для 26 вересня зафіксувавши найнижчу в історії спостережень для цього дня температуру (мінус 0,4 градуси Цельсія).
Надалі, у першому тижні жовтня варто очікувати незначне потепління з малохмарною погодою.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: